Pasimėgaukite citrusinių vaisių ir obuolių kokteiliu, išbandykite karamele kvepiantį spanguolių gėrimą, o jei norite šiek tiek aštresnio skonio, būtinai išmėginkite imbiero ir braškių gėrimą.
Karštas citrusų ir obuolių kokteilis
Citrusiniai vaisiai labiau siejasi su karštomis vasaros dienomis ir gaivinančiais gėrimais, vis tik, pagardinus citrusinių vaisių ir obuolių sultis gvazdikėliais bei cinamonu, galite pasigaminti ir karštą gėrimą. Maisto ekspertė pasakoja, kad karštus sulčių kokteilius pasigaminti itin lengva, o smagiausia, kad kiekvieną kartą galite eksperimentuoti ir derinti įvairias, vis kitas jūsų mėgstamas sultis.
„Į ąsotį supilkite 1 l nesaldintų obuolių sulčių, 250 ml ananasų sulčių ir 250 ml apelsinų sulčių. Atskirame dubenyje sumaišykite 30 g rudojo cukraus, 1 arbatinį šaukštelį trinto cinamono ir žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Mišinį bei sultis supilkite į puodą ir kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Gėrimą patiekite dar šiltą“, – sako Aistė Rasmussen.
Šventėmis kvepiantis spanguolių gėrimas
Spanguolės, o tiksliau iš jų gaminamas kisielius – tradicinis Šventų Kūčių patiekalas. Tačiau, kol dar laukiame artėjančių švenčių, patariame išbandyti karštą spanguolių gėrimą. Aistė Rasmussen pasakoja, kad šis gėrimas itin gaivus, jaučiamas ne pernelyg rūgštus spanguolių skonis bei cinamono ir vanilės aromatas.
„Į didelį puodą supilkite 1 l spanguolių sulčių, įdėkite 1 cinamono lazdelę bei 1 vanilės lazdelę, taip pat įberkite keletą gvazdikėlių ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol gėrimas lengvai verda, pasiruoškite karamelines spanguoles. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus vandens, žiupsnelį cinamono, 40 g šaldytų spanguolių ir apie 30 g cukraus, tuomet, nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol visiškai išgaruos vanduo, o spanguolės pasidengs karamelės mase. Pasiruoštą gėrimą supilkite į puodelius, o ant viršaus užberkite karamelizuotų spanguolių“, – receptu dalinasi kulinarė.