• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios pavasario šventės – Velykų – proga žmonės ant stalo rūšiuoja patiekalus ir margina kiaušinius. Neretai valgiais nustatytais stalais lydimos šventės baigiasi persivalgymu. Kunigas Ričardas Doveika pabrėžia tikruosius Velykų akcentus.

Didžiosios pavasario šventės – Velykų – proga žmonės ant stalo rūšiuoja patiekalus ir margina kiaušinius. Neretai valgiais nustatytais stalais lydimos šventės baigiasi persivalgymu. Kunigas Ričardas Doveika pabrėžia tikruosius Velykų akcentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visuomet krikščioniškame gyvenime stalas yra tam, kad būtum pasotintas ir stalas tampa priežastimi bendrauti tarpusavyje“, - sako R. Doveika.

REKLAMA

Kunigas teigia, kad akcentas turi būti ne maistas, o bendravimas. Visgi, R. Doveika pabrėžia, kad šiame amžiuje ir bendravimas yra kitoks. „Susėdus aplink stalą, kaip šiandien, XXI amžiuje, būti įlindusiems į savo mobiliuosius telefonus, planšetes ir galbūt net lengviau tarpusavyje kalbėti, spaudant mygtukus, negu pakeliant akis. Mes jau esame visuomenė, kuri atpranta žiūrėti į akis“, - sako kunigas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot kunigo, maistas turi pasitarnauti tik sotumui ir bendravimui. „Velykinė šventė, kaip ir visos krikščioniškos šventės yra širdies šventės, santykio šventės, sąmonės šventės. Ir maistas reikalingas tik tai tiek, kiek jis gali pasitarnauti natūraliam žmonių susibūrimui ir žmonių santykiui palaikyti“, - sako kunigas Ričardas Doveika.

Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų