Tai yra vieno puodo patiekalas, todėl Audronė prisipažįsta mėgstanti tai gaminti. Dar renkasi ir mamos patarimą: kotletus troškinti ir patiekti su padažiuku.
Daug laiko šiam patiekalui pagaminti nesugaišite , o rezultatas yra puikus.
Reikės:
0.5 kg. bulvių, 0.5. kg. mėsos faršo ( gaminau iš kiaulienos ), 2 kiaušinių, 2 riekelių batono ( išmirkytų piene ), svogūno, pipirų, druskos, maltos mėsos prieskonių, prieskoninių žolelių
Padažui:
100 gr. pieno, 1 v.š.krakmolo ( g.b. miltai ), 2 v.š. pomidorų padažo, druskos
Gaminimo eiga:
Supjaustytas bulves sudėjau į puodą su vandeniu, pasūdžiau ir užstačiau virti.
Maltą mėsą sumaišiau su piene mirkytu batonu, smulkintais svogūnais, įmušiau kiaušinius, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Iš paruoštos masės formavau apvalius kotletukus, juos apvoliojau miltuose. Bulvėms užvirus, sudėjau kotletukus ir viriau 15 - 20 min.
Pasidariau padažą ( sumaišiau recepte padažui skirtus produktus ).
Padažą supyliau į puodą, palaukiau kol užvirs. Dar porą min. ir puodą nuėmiau nuo kaitros.
Viskas. Patiekalas pagamintas. Skanaus.
Šaltinis: Gamink su Audrone