• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis mūsų kasdien valome savo virtuves – viską nušluostome, plauname, todėl dažnai manome, kad panaikiname visas bakterijas. Tačiau mikrobai gali kauptis tose vietose, apie kurias dažnai net nepagalvojame.

Daugelis mūsų kasdien valome savo virtuves – viską nušluostome, plauname, todėl dažnai manome, kad panaikiname visas bakterijas. Tačiau mikrobai gali kauptis tose vietose, apie kurias dažnai net nepagalvojame.

REKLAMA

Jei norite atsikratyti bakterijų iš virtuvės, ekspertai turi keletą patarimų. Anot „Good Housekeeping“ profesionalų, tai yra sąrašas vietų, kurių negalite pamiršti tvarkantis.

Kempinės

Ironiška, kad kempinės turėtų padėti plauti indus ir palaikyti švarą, tačiau jos yra viena iš vietų, kur kaupiasi daugiausiai mikrobų, rašo thesun.co.uk.

Ekspertai sakė: „Norėdami jas dezinfekuoti, pirmiausia jas išplaukite su indų plovikliu ir šiltu vandeniu, tada 15 minučių pamerkite į dezinfekavimo priemonę.

Išgręžkite tiek skysčio, kiek pajėgiate ir leiskite jai gerai išdžiūti. Jei po ranka neturite jokios dezinfekuojančios priemonės, galite lengvai išspręsti šią problemą – kempinę mirkykite virintame karštame vandenyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Šluostės ir kempinės turi būti reguliariai plaunamos, jas galite plauti indaplovėje, tačiau įdėkite kempines prieš pat plovimą ir įsitikinkite, kad indai indaplovėje plaunami karštu vandeniu.

REKLAMA

Kavos aparato vandens talpa

Daugelis iš mūsų niekada nė nepagalvoja valyti kavos aparato vandens talpos. Tiesiog vis įpilame vandens ir nevalome talpos, tačiau su laiku joje gali atsirasti mielių ir pelėsio.

Galite panaudoti actą talpos nukalkinimui arba perskaitykite instrukciją, kad sužinotumėte, kokios priemonės rekomenduojamos nukalkinimui.

Kriauklė

Jūsų virtuvės kriauklėje knibžda mikrobai. Galite ją kruopščiai išvalyti senu dantų šepetėliu ir dezinfekavimo priemone arba balikliu. Ypač gerai išvalykite nubėgimo angą.

REKLAMA
REKLAMA

Šaldytuvo rankenos ir viryklės temperatūros valdymo rankenėlės

Daugelis iš mūsų nevalo rankenų ir orkaitės mygtukų, kurie liečiami itin dažnai. Idealu reguliariai šiuos paviršius valyti šiltu vandeniu ir indų plovikliu arba naudoti antibakterinį purškiklį.

Stalviršiai

Kuo valysite stalviršį, priklausys nuo medžiagos, iš kurios jis pagamintas. Ekspertai sakė:

„Vakare, kai baigiate gaminti maistą, gerai nuvalykite visus virtuvės stalviršius švaria šluoste ir antibakteriniu purškikliu, kad išnaikintumėte mikrobus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nepamirškite valyti stalviršius po prietaisais ir už jų, pavyzdžiui, virdulių, skrudintuvų.“

Pjaustymo lentelės

Kad ir kaip norėtume manyti, kad itin švariai nuplovėme pjaustymo lenteles, ant jų paviršiaus knibžda bakterijos. Jei galite dėti pjaustymo lentelę į indaplovę, tai yra geriausias būdas palaikyti jų švarą.

Profesionalai patarė: „Puiki alternatyva – plauti karštu muiluotu vandeniu, tada nupilti šviežiai virintu vandeniu, kad jas sterilizuotumėte.

Antibakterinis purškalas padės apsaugoti nuo mikrobų, bet geriausias būdas – kruopštus plovimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų