REKLAMA

naujienų portalas tv3.lt

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Grilio fiesta (nuotr. Artiom Ištuganov)

Saulėtą šeštadienio popietę būrys žmonių rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ organizuotą vasaros sezono atidarymo fiestą.

52

Saulėtą šeštadienio popietę būrys žmonių rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ organizuotą vasaros sezono atidarymo fiestą.

REKLAMA

Virš pusantro tūkstančio dalyvių su šeimomis ir vaikais pritraukusiame „Kamado Bono“ administracijos organizuotame renginyje, svečiai mėgavosi įvairiais patiekalais keptais ant grilio, edukacinėmis paskaitomis, degustacijomis bei viską vainikavusiu grupės „Lemon Joy“ koncertu, rašo spaudos pranešime.

„Vilnius Grand Resort“ teritorijoje fiestos vedėjas Mantas Stonkus visus kvietė išmėginti pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Renginyje vyko išskirtinės degustacijos, edukacinės paskaitos apie kokybišką jautieną, geriausių grupės narių apdovanojimai, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimas, grilio meistro Kristupo Krivicko naujos BBQ knygos pristatymas, įvairios instaliacijos bei daug kitokios veiklos, kurių linksmybės tęsėsi iki pat vakaro.

Didžiausios grilio fiestos nepraleido pusantro tūkstančio gero maisto mylėtojų, žinomų pramogų ir verslo pasaulio atstovų. Į renginį atvyko ir garbingas svečias iš Suomijos, vienas žymiausias barbekių meistras bei „Poppamies“ padažų įkūrėjas Marko Suksi.

REKLAMA
REKLAMA

Susibūrimo metu svečiai buvo nustebinti neregėtais maisto mastais. Plov.lt įkūrėjas Pavel Kolesnik paruošė vieną didžiausių uzbekiškų šventiškų plovų Lietuvoje – 250 litrų kazane kepto plovo užteko net 650 porcijoms. Grilio virtuozai patiekė net 1000 porcijų jautienos krūtininės (brisket), iškepė 3 ėriukus, 1000 porcijų šonkaulių, 800 porcijų plėšytos kiaulienos burgerių, 200 porcijų avienos taco ir 500 porcijų avienos šašlyko.

REKLAMA

„Labai džiugu, jog Lietuvoje barbekiu ir grilinimo kultūra vis populiarėja bei suburia kartu draugus, šeimas, kolegas. Svarbu paminėti ir tai, jog lietuviai vertina kokybišką ir teisingai paruoštą maistą, todėl tai skatina išmėginti vis naujus receptus, mokytis naujų technikų.

Tai sparčiai tampa gyvenimo būdo dalimi, todėl kilo mintis sukurti ir platformą, kurioje visi grilinimo mėgėjai galėtų dalintis patarimais, patirtimi, receptais, užduoti kylančius klausimus. 2017 metais užgimė aktyvi bendruomenė, kuri subūrė net beveik 30 tūkstančių grilio mylėtojų ir jų kasdien vis daugėja“, – teigia renginio organizatorius, direktorius ir bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

REKLAMA
REKLAMA

Vedamos tendencijų, kepsninės kiemuose nenustoja rūkti ne tik šiltais vasaros vakarais, bet ir šaltuoju metų laiku. Nors skirtingas sezonas turi sau populiaresnius patiekalus, tačiau grilio mylėtojų tai neatbaido eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų