„Kai atvykau į Lietuvą, niekaip negalėjau suprasti lietuvių meilės šaltibarščiams, o dabar pats neįsivaizduoju vasaros be jų! Tai yra tikras Lietuvos turtas, kuriuo visi mėgaujamės vasaros metu“, – sako Gian Luca ir kviečia išbandyti jo šiek tiek kitokį šaltibarščių receptą.
Šaltibarščiams reikės:
- Trumpavaisių agurkų
- Marinuotų burokėlių
- Kefyro
- Krapų
- Svogūnų laiškų
- Fermentuoto česnako
- Poros ridikėlių
- Druska, pipirai
Gaminimo eiga:
1. Smulkiais kubeliais supjaustome agurkus. Žiedeliais supjaustome ridikėlius, susmulkiname krapus, laiškinius svogūnus ir fermentuotą česnaką.
2. Puse turimų burokėlių ir kefyro dedame į smulkintuvą ir sumalame iki vientisos masės.
3. Serviruojame: lėkštės viduryje formuojame kalnelį iš burokėlių. Šalia dedame agurkus, krapus ir svogūnus. Likusią kefyro dalį pilame ant viršaus. Taip pat šalia pilame trintą burokėlių ir kefyro masę bei ant viršaus beriame fermentuotą česnaką.
Skanaus!
Suskubkite šaltibarščių receptu pasidalinti ir jūs
„Barbora“ iki birželio 7 dienos visus kviečia išsiaiškinti – kuris šaltibarščių receptas pats geriausias. Nepraleiskite paskutinės progos ir savo išradingu receptu pasidalinkite čia.
Trijų skaniausių šaltibarščių receptų autorių laukia įspūdingi „Snaigės“ retro stiliaus šaldytuvai. O dar 20 laimingųjų atiteks „HAPPY365“ stalo žaidimas „Slaptas žodis“!
Suskubkite sudalyvauti skaniausių Lietuvos šaltibarščių rinkimuose!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!