6-8 porcijoms reikės:
- 1 kg vištienos kumpelių mėsos be kaulo;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 4 kiaušinių;
- 4 v.š. krakmolo;
- 4 v.š. majonezo;
- 4 skiltelių česnako;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite krakmolą, majonezą, išspauskite česnako skilteles, suberkite čiobrelius, raudonėlius, raudonąją papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Vištienos kumpelius supjaustykite mažais gabalėliais, šoninę – tai pat mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Viską sumaišykite ir palikite pastovėti ~30 min.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, formuokite kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (labai svarbu „nutaikyti“ kaitrą, kad kepsneliai būtų iškepę). Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!