„Prisipirkusi šviežių daržovių, nusprendžiau pagaminti daržovių troškinį su faršu. Tiesa pasakius, šis troškinys skoniu labai primena balandėlius, tik nereikia su juo tiek terliotis.
Didžiausias darbas gaminant šį troškinį yra daržovių pjaustymas, o visą kitą darbą atliks orkaitė. Argi ne liuks?
Dalinuosi daržovių troškinio receptu:
Reikės:
600 - 700 g. malto kiaulienos ir jautienos faršo, kopūsto, paprikos ( raudonos, geltonos ir žalios ), morkų, 300 ml. sultinio, 2 v. š. grietinės + 2. v.š. pomidorų padažo, mėsos prieskonių, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos
Gaminimo eiga:
Kopūstą ir visas daržoves smulkiai supjausčiau. Maltą mėsą pagardinau prieskoniais. Sultinį sumaišiau su grietine ir pomidorų padažu. Beliko daržoves sumaišyti su malta mėsa ( galima dėti ir sluoksniais ) ir sudėti į kepimo skardą.
Ant daržovių užpyliau sultinio, uždengiau folija ir pastačiau kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje valandai laiko ( reguliuokite kepimo laiką pagal savo orkaitę ).
Viskas. Troškinys paruoštas. Valgėme su grietine. Skanaus.
Recepto autorė: Gamink su Audrone.