Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karštą vasaros dieną visi puikiai žinome vieną populiariausių šaltų sriubų - šaltibarščius, tačiau tiems, kam jau truputį atsibodo šis patiekalas ar norisi įvairovės, siūlome pasigaminti šaltų saldžių sriubų, kurias lengvai paruošite ir galėsite skanauti patys bei pavaišinti kitus.

Karštą vasaros dieną visi puikiai žinome vieną populiariausių šaltų sriubų - šaltibarščius, tačiau tiems, kam jau truputį atsibodo šis patiekalas ar norisi įvairovės, siūlome pasigaminti šaltų saldžių sriubų, kurias lengvai paruošite ir galėsite skanauti patys bei pavaišinti kitus.

REKLAMA
REKLAMA

Duonos sriuba su erškėtuogėmis

Stiklinė džiovintų juodos duonos kubelių,

stiklinė erškėtuogių,

6 stiklinės vandens,

0,5 stiklinės cukraus,

truputis vanilės arba cinamono,

stiklinė grietinėlės.

Erškėtuogės perpjaunamos išilgai, pašalinamos sėklos ir gerai išplaunamos šaltu vandeniu. Uogos sudedamos į vandenį ir verdamos 10–20 minučių. Į išvirusias erškėtuoges įberiama cukraus ir atšaldoma. Po to suberiami duonos kubeliai, vanilė, ar cinamonas ir išmaišoma.

Paduodant į stalą, supilama grietinėlė. Kas mėgsta tirštas sriubas, baigiant virti, galima įpilti šaukštą vandenyje išmaišyto krakmolo.

Duonos sriuba su kmynais

Stiklinė kubeliais supjaustytos duonos,

1 l vandens, šaukštas kmynų,

2–3 šaukštai medaus,

konservuotų vaisių.

Į vandenį suberiami kmynai, pavirinama, iškošiama ir ataušinama. Duonos kubeliai suberiami į dubenį, uždedama medaus, supilamas ataušęs kmynų nuoviras, išmaišoma, įdedama smulkiai supjaustytų šviežių ar konservuotų vaisių (slyvų, obuolių ir kt.)

REKLAMA
REKLAMA

Duonos sriuba su aguonomis

2 stiklinės džiovintų juodos duonos kubelių,

stiklinė aguonų, 0,5–1 l virinto vandens,

0,5 stiklinės cukraus, truputis vanilinio cukraus.

Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nudžiovinamos ir du kartus sumalamos mėsmale per tankų sietelį. Po to jos užpilamos šaltu virintu vandeniu, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, duonos kubeliai ir išmaišoma.

Nevirta obuolių sriuba

400 g prinokusių obuolių,

1 l pasterizuoto pieno,

50 g sutrintų sausainių,

50 g cukraus,

truputis malto cinamono,

vyšnių ar kitų uogų papuošti.

Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir apibarstomi cukrumi. Pienas sumaišomas su trintais sausainiais ir cinamonu, sudedami obuoliai.

Paduodant į stalą, sriuba papuošiama vyšniomis arba kitomis uogomis.

Duonos sriuba su džiovintomis slyvomis

2 stiklinės džiovintų juodos duonos kubelių,

stiklinė džiovintų slyvų,

0,5 stiklinės cukraus,

4 stiklinės šalto slyvų nuoviro,

stiklinė grietinės,

truputis vanilinio cukraus.

Į šaltą alyvų nuovirą sudedami duonos kubeliai, virtos slyvos (prieš verdant reikia jas gerai nuplauti), suberiamas cukrus. Išmaišoma. Paduodant į stalą, įdedama grietinės.

REKLAMA
REKLAMA

Duonos sriuba su slyvomis

0,5 l padžiovintos baltos duonos kubelių,

0,5 kg slyvų,

1,5 l virinto vandens,

pakelis vanilinio cukraus,

5 šaukštai grietinės,

2 šaukštai cukraus.

Į vandenį sudedama duona, slyvos, cukrus, vanilinis cukrus (arba įtarkuojama citrinos žievelė), supilama grietinė.

Vietoj slyvų galima dėti razinų, obuolių (džiovintų arba šviežių).

Ši sriuba ypač mėgstama karštą vasaros dieną.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų