• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienas virtuvėje yra radęs pelėsio ant sūrio, duonos ar vaisių. Kyla abejonė – valgyti ar išmesti?

Ne vienas virtuvėje yra radęs pelėsio ant sūrio, duonos ar vaisių. Kyla abejonė – valgyti ar išmesti?

REKLAMA

Mokslininkai tvirtina, kad saugiausia maistą išmesti. Tos žalsvos dėmelės ant maisto tėra ledkalnio viršūnė. Tai sporos, suteikiančios pelėsiui spalvą. Tik dėmę ir matote, pelėsis jau įsiskverbęs į visą duonos kepaliuką, rašo mirror.co.uk.

„Dauguma pelėsių yra nekenksmingi, tačiau yra ir labai pavojingų pelėsio rūšių“, − savo tinklalaidėje pasakoja Nadine Shaw, JAV Žemės ūkio departamento techninės informacijos specialistė.

Gali sukelti alergines reakcijas

Pelėsyje esantys mikotoksinai gali sukelti alergines reakcijas arba kvėpavimo problemas.

Taigi, nukrapštydami pelėsį ir suvartodami likusią produkto dalį, galbūt sutaupysite, bet yra tikimybė, kad savo sveikatai stipriai pakenksite.

Norėdami išvengti problemų, maistą suvartokite greičiau arba pirkite jo mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų