REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toksinų yra visur aplink mus: ore, kuriuo kvėpuojame, vandenyje, kurį geriame, maiste, kurį valgome. Net ir jūsų mėgstamiausias išmanusis telefonas yra tikra nešvarumų ferma, kurioje knibždėte knibžda susargdinti galinčių bakterijų.

Toksinų yra visur aplink mus: ore, kuriuo kvėpuojame, vandenyje, kurį geriame, maiste, kurį valgome. Net ir jūsų mėgstamiausias išmanusis telefonas yra tikra nešvarumų ferma, kurioje knibždėte knibžda susargdinti galinčių bakterijų.

REKLAMA

Mūsų organizmuose kasdien kaupiasi toksinai, o jiems pasiekus viršūnę, galima rimtai susirgti. Kad žinotumėte, kada ateina laikas švarintis, „Bright Side“ sudarė sąrašą simptomų, kurie įspėja, kad toksinai užtvindė jūsų organizmą. Jei norite sužinoti, kaip atlikti detoksikaciją, skaitykite papildomą skyrelį straipsnio pabaigoje.

Vargina užkietėję viduriai.

Su maistu taip pat nežiniomis suvartojame ir nemažai chemikalų - konservantų, dažiklių ir dirbtinių skonio stipriklių.

Žarnynas, kurio užduotis yra virškinimas, taip pat turi atremti šių toksinų atakas. Tokios toksinų sankaupos gali sutrikdyti virškinimą ir sukelti vidurių užkietėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Problemą turėtų išspręsti organiškas maistas, suvartojamo alkoholio ribojimas ir pakankamas kiekis vandens.

Svaigsta galva.

Jei apima silpnumo jausmas ir svaigsta galva, negalite susikaupti net ir ryte, gerai išsimiegoję, tai gali reikšti, kad kenksmingi toksinai trikdo organizmo veiklą. Šie toksinai sukelia keletą skirtingų reakcijų - jie išsekina esmines vitaminų ir mineralų atsargas, kurių reikia tinkamai organizmo veiklai. Lyg į automobilį būtumėte įsipylę prastų degalų.

REKLAMA

Dezodorantai nebepadeda, sustiprėja prakaito kvapas.

Ryte išsimaudėte duše, pasitepėte dezodorantu, ir vis tiek viešajame transporte žmonės nuo jūsų gręžia nosis? Atspėjote: gali būti, kad kvapą sukelia toksinai! Suvirškinti toksinai gamina dujas ir kvapus, kurie gali veržtis pro kūno poras ir skleisti kvapą, kuris niekuo nusileidžia baisiausiam oro pagadinimui.

Judėjimą riboja maudžiantys sąnariai ir raumenys.

Jei sporto salėje pastaruoju metu nepersistengėte ir nedirbote jokio sunkaus fizinio darbo, bet vis tiek skauda sąnarius ir raumenis, dėl to gali būti kaltos toksinų sankaupos. Mūsų jaučiamas skausmas yra ženklas, kad organizme gali būti neaptikta uždegiminė reakcija, todėl jei dėl kitų priežasčių uždegimų nėra, pradėkite detoksikaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Ant odos atsiranda naujų dėmių.

Oda - didžiausias kūno organas, kurį dažnai veikia tarša. Taip pat ir įvairūs mūsų naudojami šampūnai, balzamai, muilai ir losjonai gali turėti kenksmingų chemikalų. Stiprus toksiškų chemikalų poveikis gali sukelti tokius simptomus, kaip aknė, bėrimas ir egzema.

Sunku užmigti.

Viena vertus, toksinų sankaupos kelia nuovargį, o kita vertus, lyg to būtų mažai, darosi sunku užmigti. Dideli kiekiai toksinų organizme gali sukelti miegą kontroliuojančio hormono kortizolio išsibalansavimą, o tai neigiamai veikia miego režimą.

Nemiga gali sąlygoti sunkius sveikatos sutrikimus, todėl jei matote, kad u-migti darosi vis sunkiau, apsvarstykite detoksikacijos galimybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaupiasi papildomi kilogramai.

Jei nepaisant intensyvių treniruočių sporto salėje, vis tiek kaupiasi papildomi kilogramai, gali būti, kad kažkas negerai su hormonais. Toksinai gali neigiamai paveikti tam tikrų hormonų lygį, įskaitant tuos, kurie yra atsakingi už sveiko svorio palaikymą. Stenkitės maitintis sveikai, organiškais produktais ir imkitės detoksikacijos.

Jūsų burnos kvapas nemalonus net ir jums patiems.

Nemalonus burnos kvapas paprastai reiškia virškinimo sutrikimus. Taip nutinka tada, kai virškinimo sistemai darosi sunku

suvirškinti tai, ką suvalgėte. Tačiau virškinimo sutrikimai taip pat gali pasireikšti tuomet, kai kepenys vargsta valydamos organizmą nuo prisikaupusių toksinų. Vienintelis būdas išspręsti šią problemą - atsikratyti toksinų.

REKLAMA

Kojų nagai skilinėja ir atrodo negražiai.

Gravitacijos jėga organizme esančius toksinus traukia žemyn, o dėl to labiausiai kentėti gali būtent kojų nagai. Mūsų kojų pirštai didžiąją dienos dalį praleidžia tamsiose kojinėse ir batuose - taigi, grybelio mėgstamiausioje ekosistemoje. Visa tai kojų pirštų nagus padaro idealia vieta grybelio formavimuisi. Nors šią problemą galite spręsti gydytojo išrašytais vaistais, holistinė medicina rekomenduoja toksinus pradėti valytis iš vidaus.

Greičiau slenka plaukai.

Plaukų slinkimas - tai ženklas, kad jūsų kūne prisikaupė per daug toksinų. Tai gali pasireikšti dėl baisiausių nuodingų toksinų, pavyzdžiui, arseno, švino, talio (kurio yra cigarečių dūmuose) ar kitų, kurie gali būti net ir mirtini. Todėl nenumokite ranka į slenkančius plaukus ir kreipkitės į gydytojus.

REKLAMA

Papildomas patarimas: Kaip atlikti detoksikaciją

Jei patiriate vieną ar kelis iš aukščiau išvardintų simptomų, detoksikacija jums gali būti puiki išeitis. Nors yra įvairių, sudėtingų detoksikacijos procedūrų, pravers ir paprasti gyvenimo būdo pokyčiai.

• Gerkite daug vandens - jis padeda išvalyti organizmą nuo toksinų.

• Toksinai kelia tikrą sumaištį kepenyse. Kad kepenys išliktų stiprios, gerkite ramunėlių arbatą arba su maistu vartokite petražoles, kalendrą ar margainius.

• Imkitės jogos. Ji gerina kraujo apytaką ir padeda atsikratyti toksinų.

• Po vakarienės, prieš eidami miegoti valykitės dantis. Nepamirškite taip pat nusivalyti liežuvio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Valgykite tik švarų, organišką maistą be priedų.

• Savo mitybą papildykite probiotikais.

• Naudokite tik natūralios kosmetikos priemones, kuriose nėra kvapiklių ir kitų toksinų.

Ar turite draugų, kurie su jumis yra pasidalinę panašiais išgyvenimais? Pasidalinkite šiuo straipsniu su jais! Jei šiuos simptomus patiriate patys, dabar jau žinote, kodėl jie pasireiškia. Savo detoksikacijos patirtimi pasidalinkite komentaruose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų