Kijevo kotletų receptas nepaliks abejingų: plis iš kartos į kartą

Norite palepinti šeimą gardžiais patiekalais, tačiau pristigote idėjų? Tuomet siūlome jums išbandyti primirštų Kijevo kotletų receptą. 

Kijevo kotletai
4

Ingredientai: vištienos krūtinėlės: 2; kiaušiniai: 3; miltai: 125 mililitrų; džiūvėsėliai: ~300 mililitrų; česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio; juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio; džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio; saulėgrąžų aliejus (kepimui).

(4 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Kijevo kotletai

Sviestui: kambario temperatūros sviestas: 120 gramų; česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; baltieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio; susmulkintų krapų ir petražolių mišinys: nedidelės saujos.

Gaminimas:

Sviestas: Sviestą reikia pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišykite su prieskoniais, dėkite ant maistinės plėvelės, susukite į storesnę virvelę, dėkite į šaldymo kamerą porai valandų arba palikite per visą naktį sustingti.

Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai perpus, kad turėtumėte keturis pjausnius.

Tuomet ant pjaustymo lentelės patieskite maistinės plėvelės, dėkite vieną pjausnį, uždenkite plėvele bei gerai išmuškite mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug pora kartų. Mėsą mušame atsargiai, stengiamės, kad nesuplyštų. Pasistengiame išmušti keturkampę pjausnio formą. Šitaip išmuškite kiekvieną pjausnį.

Visus pjausnius apibarstykite druska bei pipirais iš abiejų pusių. Tada ant vieno pjausnio krašto dėkite maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabaliuką.

REKLAMA

Sviestą pradėkite sukti į pjausnį, užlenkite pjausnio kraštus, kad kepant sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspauskite kotletą. Susuktus mėsos gabaliukus iš visų pusių pabarstykite šiek tiek druska bei pipirais. Galite įdėti į šaldytuvą ~60 minučių, kad sustingtų (nėra būtina).

Kijevo kotletai

Vienoje lėkštėje miltus sumaišykite su 0,5 arbarbatinio šaukštelio druskos bei trečdaliu arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

Kitoje lėkštėje išplakite kiaušinius su pora žiupsnių druskos.Tada dar kitoje lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius su prieskoniais.

Po to keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.


Rašyti komentarą...
y
yyyyy
2019-03-07 13:03:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
...ch..... viskas sena ir daug makalynės....
Atsakyti
-4

J
Jolita
2019-03-07 14:50:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kai kruopščiai padarai ,tai rezultatas nuostabus.O jeigu tep lep ,tai ir šuo neėda.
Atsakyti
-2

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų