REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Tauragės ketvertukas (nuotr. asm. archyvo)

Linos Strangienės ir jos žaviojo ketvertuko iš Tauragės kasdienybė ir gyvenimas domina kone visus lietuvius. Prieš daugiau nei kelerius metus tėčio paliktos mergaitės sparčiai auga ir dienas leidžia ne tik su rūpestinga mama, bet ir vyresniais broliais. 

32

Linos Strangienės ir jos žaviojo ketvertuko iš Tauragės kasdienybė ir gyvenimas domina kone visus lietuvius. Prieš daugiau nei kelerius metus tėčio paliktos mergaitės sparčiai auga ir dienas leidžia ne tik su rūpestinga mama, bet ir vyresniais broliais. 

REKLAMA

Lina Strangienė, keturių mergyčių Lėjos, Luknės, Lukos ir Milenos mama tv3.lt pasakoja, kad kartu su savo mergaitėmis ypač laukia kitų metų pradžios, kai vienai iš mergaičių bus skirta delfinų terapija Klaipėdoje, padėsianti sustiprėti ir sutvirtėti.

„Parašiau prašymą, kad terapija būtų kompensuota. Labai džiaugiuosi ir dedu daug vilčių, nes esu girdėjusi, jog jos poveikis labai geras“, - sako moteris.

Dienomis – su močiute

Mergytės dienas leidžia su Linos mama, savo močiute, mat Lina baiminasi, kad dukros prieš šventes nesusirgtų, todėl vengia leisti į darželį. „Kai jau pradedame sirgti, tai visos ratuku. Saugau ir stengiuosi, kad atsilaikytų kaip įmanoma ilgiau“, - šypteli tauragiškė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris nuo ryto iki vakaro pluša maisto pramonės laboratorijoje, į namus grįžta tik vakare.

„Mergytės būna su močiute, tačiau močiutei tikrai sunku. Jos sveikata nėra tokia gera, kad galėtų lengvai susitvarkyti su keturiomis padūkėlėmis. Žiemą labai sunku ir į lauką išeiti, ir aprengti jas visas.

REKLAMA

Žinokite, daugiau niekas ir neina su jomis į lauką be manęs. Viskas gula ant mano pečių. Niekas kitas nėra bandęs su jomis visomis kažkur išeiti. Jas aprengti – kaip pusę darželio grupės“, - juokiasi moteris.

Sulaukia piktų komentarų

Vis tik ji neslepia – nors jos šeimą dauguma ją giria, palaiko, vis dėlto atsiranda tokių, kurie ją iškoneveikia iš negerosios pusės. „Ko tik žmonės apie mane neprikomentuoja. Ir kad vaikų prisigimdžiau, ir kad su vienu gyvenau, o kitam gimdžiau.

Bet aš pasakysiu – nekreipiu dėmesio į tai. Pirmus metus, kai taip sakydavo, būdavo labai nemalonu ir negera.

REKLAMA
REKLAMA

Išgyvenau ir blogai jaučiausi, tačiau dabar aš nė kiek apie tai negalvoju ir nesijaudinu dėl to“, - sako Lina.

Ji atvira – į pirmuosius komentarus, po gimdymo, dėmesį labai kreipė. Ypač ją jaudino, kai ją vadino pašalpine. „Atsiprašau. Aš visą gyvenimą dirbau, niekada neprašiau jokių pašalpų. Aš nuo 18 metų dirbau ir dabar dirbu, todėl man tokie žodžiai buvo labai skaudūs.

Sužinojusi apie save esu to, ko net pati nežinojau“, - juokiasi Lina.

Vietos užtenka ir gyvūnams

Labiausiai kasdienybėje Linai padeda vyriausias sūnus, kuriam šiuo metu – 19 metų. „Kai palieku jį su mergytėmis, esu visiškai rami. Žinau, kad ir pamaitins, ir valgyti duos, ir užmigdys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, labiausiai mergytės džiaugiasi saldainiais. Kai grįžtu į namus, visada klausia, ar grįžau kartu su saldainiais“, - su šypsena pasakoja tauragiškė.

Trijų kambarių bute vietos pakanka ne tik keturioms mergytėms, bet ir dviem sūnums, dviem šunims ir dviem katėms. 

„Vieną katytę pasiėmiau prieš kelias savaites. Žinojau, kad gražiais kačiukais planuoja atsikratyti, todėl nusprendžiau paimti globoti. Mano namuose vietos visiems užtenka.

Mes visi gyvename draugiškai ir tvarkingai. Svarbiausia, kad būtume sveiki“, - sako moteris.

Tarnybų nebijo

Linos namuose – nuolatinis klegesys ir triukšmas. Ji atvira – jeigu gyventų su mergytėmis daugiabutyje prie daugybės kaimynų, tikrai sulauktų tarnybų dėmesio dėl mergyčių keliamo triukšmo.

REKLAMA

„Mano vaikai ir patriukšmauja, ir laksto vienos per kitas, ir mėlynių turi. Jos nuolat užsigauna, tačiau tai yra normalu – jos

judrios, linksmos mergytės. Aiškiai žinau, kad tie vaikai, kurie yra mušami ir daužomi, auga visiškai kitokie. Mano mergaitės laimingos, nuolat klega, čiauška“, - meiliai atsiliepia mama.

Tėtis neegzistuoja

Didžiąsias metų šventes moteris sutiks su mergytėmis. Lina išduoda, kad didžiausias noras – sveikata namuose. „Kai mes sveikos, bus viskas gerai. Sveikata yra didžiausias turtas.

Mergyčių tėtis iki šiol neapsireiškia. Jos net nežino, kad toks egzistuoja, net negalvoja apie įį", - sako tauragiškė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų