Atėjus šaltajam sezonui, karšti gėrimai tampa labai populiarūs. Ne išimtis – kvapni kava, be kurios dažnas neįsivaizduoja ir savo kasdienybės. Tad kaipgi paruošti kavą, lyg šią būtų pagaminęs profesionalus barista?

Kava (nuotr. 123rf.com)

Kava (nuotr. 123rf.com)

Anot Gyčio Šapokos, „Coffee Hill Anykščiai“ vadovo, reikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. O pasirinkti produktai ir žiupsnelis fantazijos – atneš norimą ir puikų rezultatą.

„Kavos gaminimų būdų yra labai įvairių. Vieni mėgsta itin karštą, kiti itin stiprią, na, o treti – lengvą ir aromatizuotą kavą.

Tačiau, kad ir kokia būtų Jūsų favoritė – atidžiai rinkitės kavos gėrimo ingredientus. Pirmiausia – maltos kavos ar pupelių rūšį.

Taip pat, vandens temperatūrą bei pieno riebumą. Norintiems įdomesnio skonio – prieskonius.

Mano asmeninis patarimas – kaskart išbandyti vis naują gaminimo būdą. Šįkart, artėjant Kalėdoms, rekomenduoju Anykščiuose pamėgtą kalėdinę kavą su cinamonu ir muskato riešutu“, - šypsojosi G. Šapoka.

Jums reikės:

• French press kavinuko • Mokka kavinuko • Maltos kavos – 2,5 arbatinio šaukštelio • Žiupsnelio cinamono • Pusės žiupsnelio muskato riešuto • Vanilės ankšties • Pieno – 150 ml. • Ir šokolado drožlių paskaninimui.

REKLAMA

Kaip pasigaminti?

Į Mokka kavinuką sudėkite kavą, suberkite cinamoną bei muskato riešutą. Užkaitinkite pieną su vanile, bet neužvirkite. Supilkite pieną į French press kavinuką.

Su sieteliu, aukštyn žemyn, kilnokite iki 4 kartų. Pieną su putomis supilkite į puodelį, užpilkite kavą ir pabarstykite šokolado drožlėmis. Viskas.

„Tai labai paprastas būdas pasigaminti išties skanią kavą. Ją išbandyti patariu Kalėdų rytą. Pamatysite, nustebinsite savo artimuosius, o skonis įtiks net ir didžiausiems gurmanams. Tegul šios šventės būna ypatingos vos joms prasidėjus!”, - linkėjo Gytis Šapoka.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Kefyro ir sulčių desertas (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Nenumaldomai artėja didžioji pavasario šventė – Velykos. Tik šiemet mums visiems jos bus kitokios, nei mes įpratę jas švęsti, bet nenusiminkime ir laukime stebuklo! O dabar ...
Kiaulienos kepsniai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Išbandžiau ir aš kepsnius piene. Pasirodo, namiškiams tai jokia naujovė, bet aš gaminau ir ragavau pirmąkart. Mėsytė gavosi labai minkšta, bet jeigu dar pamarinuosite, tai ...
bulviniai (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiko vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamino įvairiausius ...
Ūkininkai pradėjo bulviasodį: ankstyvosios bulvės reikalauja daug dėmesio ir investicijų (nuotr. stop kadras)
Karantino metu raginama į parduotuves eiti kaip įmanoma rečiau, tačiau kaip savo namuose išlaikyti maistą kur kas ilgiau? Šiandien dalijamės su jumis keliais patarimais, kurie ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Nežinau kaip ruošiami tradiciniai šaltibarščiai, juos gaminu taip, kaip išmokė mane mama. Pati jų nemėgstu,  bet vyras mielai atsigaivina šaltibarščiais ir visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų