Nostalgiški varškėtukai pagal Audronę: minkšti, purūs ir skanūs net šalti

„Truputis poilsio nuo mėsos patiekalų. Ta proga prikepiau varškėtukų. Šįsyk kepiau kokosinius su džiovintais abrikosais. O kokie skanūs gavosi... Minkšti, purūs, net ir šalti jie tobuli, kaip bandutės“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Varškėtukai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės: 2×180 gr. pak. varškės, 2 kiaušinių, 2 v.š.cukraus (pagal skonį), 3 v.š. kokosų drožlių, 4–5 v.š. miltų, 8 vnt. džiovintų abrikosų ,0,5 a.š. kepimo miltelių, aliejaus kepimui.

Varškę sutryniau su kiaušiniu ir cukrumi, subėriau kokoso drožles. Sudėjau džiovintus ir smulkiai pjaustytus abrikosus, prieš tai juos išmirkiau.

Subėriau miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau. Iš masės formavau varškėtukus. Jei masė lips prie rankų, jas sudrėkinkite vandeniu. Varškėtukus apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų