Bulvių košės ir faršo troškinys: šis piemenų pyragas sužavės visus ragautojus

„Kai už lango siaučia vėjai ir lyja lietus, jungiu orkaitę ir gaminu šildantį maistą. Troškiniai visada ima viršų, nes tai jaukumas namuose“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Piemenų pyragas (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Piemenų pyrago ingredientai: 1 svogūnas; 2 v. š. aliejaus; 500 g maltos jautienos; 4 morkos; 1 lauro lapas; 0,5 a. š. čiobrelių; 2 skiltelės česnako; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; 2 v. š. sojos padažo; 2 v. š. „Vorčesterio“ padažo; 1 v. š. balzaminio acto; 2 v. š. pomidorų pastos; 400 ml jautienos sultinio/vandens.

Pyrago kepurei: 10 bulvių; žiupsnis druskos; 30 g sviesto; šlakelis pieno.

Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas griežinėliais. Aliejuje pakepiname svogūną. Jam suminkštėjus sudedame jautienos faršą. kepiname, kol gražiai apskrus. sudedame morkas, berimae lauro lapą, česnakus, čiobrelį, druską ir pipirus. Patroškiname apie 10 min. Supilame padažus, actą, pomidorų tyrę, sultinį arba vandenį ir triuškiname apie 0,5 val., kol skystis nugaruos, o mėsa ir daržovės suminkštės.

Bulves nuskutame ir išverdame su druska. Sugrūdame. Įmaišome sviestą ir pieną.

Troškintą mėsą dedame į kepimo indą. Ant viršaus paskirstome bulvių košę. Šakute gražiai „pašiaušiame“ viršų, kad atrodytų gražiau. Pyragą kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min.


Rašyti komentarą...
a
a
2020-11-17 12:50:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
ar nebutu paprasciau issikepti kotletuku is farso ir issivyrti bulviu koses-paprasta ir greitai,kam taip sudetingai
Atsakyti
-6

A
Aldona
2020-11-19 05:19:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Šis piemenų pyragas tikrai labai skanus o kotletai ir lieka tik kotletais
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų