Minkštutėlis bulvių kugelis pagal Odetą: idealiai tiks, kai už lango niūru

Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Kugelis (Nuotr. Samčio užrašai)

Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į tarkius, pilame virintą pieną, šlakelį aliejaus, dedame varškę, gardiname druska, pipirais, čiobrelio lapeliais.

Išmaišome.Supilame bulvių masę į kepimo skardą (galima į mažas porcijines) ir išlyginame paviršių ir dedame į orkaitę. Kepame 180 C. apie 90 minučių arba, kol kugelis iškepa (mažesnės talpos skardos, iškeps greičiau).

Tiekiame su grietine arba spirgiukų padažu.

 


Rašyti komentarą...
Žinantis
2020-11-13 13:42:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
Beveik geras. Bet geriau tarkus nusausinti, leisti nuvarvėti skysčiui per smulkų kiaurasamtį. Susidariusį krakmolą grąžinti į tarkus. Kiaušinio tikrai nereikia, tarkus geriausia užpilti keptų su svogūnais rūkytų lašinukų ir verdančio pieno (iškepi, užpili pieną ir užverdi) mišiniu.
Atsakyti
-2

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų