REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymus virtuvės šefas Raymond Blanc pasidalino geriausiais savo patarimais ir gudrybėmis, kaip pasigaminti tobulų orkaitėje keptų bulvių.

Žymus virtuvės šefas Raymond Blanc pasidalino geriausiais savo patarimais ir gudrybėmis, kaip pasigaminti tobulų orkaitėje keptų bulvių.

REKLAMA

Visi mėgsta keptas bulves – jos  yra ne tik tobulas garnyras prie mėsos, bet gali tapti ir tikra šventinių pietų ar vakarienės pažiba. Su gardžiu padažu ar be jo – kartais daugiau nieko nereikia.

Tačiau jei gerai nemokate jų ruošti, bulvės gali išeiti ištežusios, per riebios arba sudegusios. Laimei, virtuvės šefas Raymondas už savo virtuvę gavo dvi „Michelin“ žvaigždes, todėl vadovaudamiesi jo technika iki Kalėdų tikrai spėsite savo įgūdžius ištobulinti, rašoma dailystar.co.uk.

Pasirinkite tinkamiausius riebalus

Raymondas sako: „Geriausi riebalai, kuriuose kepti bulves, yra anties taukai. Jie turi nepakartojamą skonį. Jei maitinatės veganiškai, rinkitės saulėgrąžų aliejų.“

REKLAMA
REKLAMA

Raymondas pataria nesirinkti alyvuogių aliejaus, nes aukštoje temperatūroje, kokios reikia bulvėms, jis įgauna aitrų skonį. Dėl to visas patiekalas gali būti kartokas, o visa sveikatinga alyvuogių aliejaus nauda bet kuriuo atveju bus prarasta. Anties taukai yra mononesotieji – sveikesni – ir bulvėms suteikia ypatingo skonio.

REKLAMA

Supjaustykite ketvirčiais

Raymondas pataria bulves supjaustyti maždaug 4 cm skersmens ketvirčiais. Taip traškių kraštelių bus daugiau, o iš vidaus bulvės bus minkštos ir tirpios.

Tobulai iškepkite

Bulves reikėtų pirma septynias minutes apvirti, o tada palikti jas garuoti kelioms minutėms ir gerai pakratyti. Raymondas pataria: „Tada gerai įkaitinkite savo pasirinktus riebalus ir bulves sudėkite atsargiai vienu sluoksniu. Orkaitę reikėtų įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti bulves 30–40 minučių. Būtinai jas pagardinkite druska ir pipirais.“

Bulvėms kepant orkaitėje kas kelias minutes jas pamaišykite. Kai jos bus iškepusios, orkaitę išjunkite ir bulves joje palikite dar maždaug valandai. Raymondas sako: „Jos bus nuostabiai traškios iš išorės ir minkštos iš vidaus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų