Oliveris atskleidė svogūnų gudrybę: taip jie bus saldesni ir skanesni

Jamie Oliveris instagrame pasidalino savo gudriu maisto gaminimo patarimu. Profesionalus virtuvės šefas atskleidė būdą, kaip sušvelninti šviežių svogūnų skonį.

Svogūnų pjaustymas  (nuotr. Shutterstock.com)

Įkvėptas maisto gaminimo pamokų su itale Nonna Rosanna, jis paaiškino, kad supjausčius svogūnus reikia juos nuplauti. Pasirodo, taip jie būna saldesni ir skanesni.

Jamie savo 8,3 milijono sekėjų sakė: „Įkvėptas maisto gaminimo su Nonna Rosanna, dalinuosi šiuo nuostabiu linguine makaronų su krevetėmis ir tunu, kuris yra tikras džiaugsmas. Pasinaudosiu jos patarimu ir supjaustytus svogūnus nuplausiu, kad jie būtų švelnesni, o papildoma drėgmė jiems suteiks saldesnio skonio!“

Sudėjęs švelnesnius svogūnus, Jamie kontrastui sukurti dar prideda balto acto. Taip patiekalo skonis bus labiau subalansuotas.

Ar jūs planuojate šią gudrybę išbandyti?

Norint pasigaminti šį patiekalą, jums reikės linguine makaronų, dviejų nedidelių svogūnų, keturių didelių krevečių su kiautais, ančiuvių filė ir geltonpelekio tuno.

Taip pat prireiks alyvuogių aliejaus, cinamono, šafrano, pistacijų, parmezano sūrio ir plokščialapių petražolių, kad skonio lėkštėje tikrai netrūktų.

Trumpai tariant, pirma reikia supjaustyti svogūnus ir juos nuskalauti vandeniu. Šiek tiek palaistykite juos aliejumi ir įdėkite cinamono lazdelę, o tada – ančiuvius, ir leiskite svogūnams nuvarvėti.

Tuomet nuluptas žalias krevetes sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu, į kurį jau įdėta šafrano ir acto. Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės esančius nurodymus, ir tada sukraukite į tą patį indą su jūros gėrybėmis bei likusiais patiekalo ingredientais.

Jamie sako, kad šis patiekalas – tiesiog nuostabaus skonio, kurio jis niekada nepamirš.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų