Nostalgiški purūs ir stori varškėčiai: taip kaip gamindavo mama

„Apie dvi savaites ruošiausi gaminti šiuos varškinius blynus, bet tai nebuvo varškės, tai nemokėjau, o taip kilo vaikystės prisiminimai iš darželio. Ir štai dabar atsidarius šaldytuvą radau močiutės, važiuojant į Kauną, įdėtą varškės indelį, kuris ilgiau rymoti šaldytuve nebegalėjo. Radau receptą ir štai kas iš viso to išėjo“, – sako recepto autorė.

Varškėčiai (Nuotr. Gabrielės atradimai)

Reikės: ~300g. varškės; 3 v.š. miltų; 2 kiaušinio trynių; 4 v.š. cukraus; žiupsnio druskos; aliejaus.

Varškę, miltus, cukrų, druską ir trynius ištrinkite iki vientisos masės (ji atrodys kaip varškės sūrelis). Miltuotomis rankomis formuokite rutuliukus, juos suplokite ir kepkite keptuvėje ant aliejaus. Kepa jie labai greitai, todėl reikėtų itin stebėti, kad neprisviltų. Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu, o mėgstantys saldžiau gali skaninti dar ir uogiene.

Skanaus!

Šaltinis: worldecipes.eu/ Gabrielės atradimai


Rašyti komentarą...
L
Lena
2020-07-22 20:17:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ačiū,receptas patiko!
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų