Pasidalijo genialiu svogūno lupimo triuku – pamirškite ašarojančias akis

Svogūnai – nepakeičiamas daugelio patiekalų ingredientas, bet jų lupimas ir pjaustymas nėra labai maloni užduotis – dar ir todėl, kad ašaroja akys. Bet gero maisto mėgėjas Jamesas Rembo iš Kolorado valstijos JAV pasidalino paprastu triuku, kaip nulupti svogūną vos per kelias sekundes – jį reikia perpjauti perpus ir spustelėti iš viršaus.

Svogūnų lupimo triukas (nuotr. Shutterstock.com)

TikToke ir Instagrame savo vaizdo įrašu pasidalijęs Jamesas nugnybia svogūno lukštą nuo viršaus lengvu judesiu, ir taip sutaupo laiko.

Vaizdo klipe Jamesas iš pradžių nupjauna svogūno viršūnėlę, o tada jį perpjauna perpus. Tuomet perpjauta puse jis svogūną padeda ant lentelės ir spusteli jį iš viršaus – taip svogūnas skyla perpus dar kartą ir lukštas nusiima.

„Ar norite pamatyti geriausią būdą lupti svogūnus?“ – klausia jis.

Šiuo vaizdo įrašu TikToke pasidalinusi Sarah Rose rašė, kad tai pakeitė jos gyvenimą – vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 188 000 kartų.

„Nuostabu.“ – komentavo vienas žmogus.  „Būtinai išbandysiu. Turbūt suveiktų ir su česnakais.“ – rašė kitas.  „Puikus ir labai netikėtas sumanymas.“ – pridūrė trečias. „Man patinka tavo stilius.“ – komentavo ketvirtas.

REKLAMA

Svogūno lupimo triukas sužavėjo tūkstančius

Anksčiau viena moteris pasidalino internete žaibiškai išplitusiu patarimu, kaip greitai supjaustyti svogūną. Jaycee Baso iš Sidnėjaus Australijoje TikToke pasidalino mokomuoju vaizdo įrašu, kaip greičiausiu būdu pjaustyti svogūnus.

„Šiuo būdu supjaustyti svogūną užtrunku nuo 40 iki 60 sekundžių – neįtikėtinai greitai.“ – sakė ji. 

Iš pradžių ji pasiima aštrų peilį ir nuo viršūnėlės iki šaknų perpjauna svogūną išilgai.

„Svarbiausia taip pjaunant nepažeisti šaknų.“ – paaiškino ji.

Tada reikia nupjauti viršutinę šaknų dalį ir nulupti svogūną. Pasiėmus vieną jo pusę ir paguldžius ją plokščiąja dalimi ant lentelės tuomet laikant svogūną už šaknų jis pjaustomas vertikaliai, bet ne iki pat galo. „Skilteles pjaukite nuo šaknies iki viršūnėlės, bet šaknų neperpjaukite.“ – sako ji.

Tuomet tereikia svogūną apsukti kita puse ir perpjauti jį vertikaliai, šaknis ir toliau paliekant nepažeistas. Ta pati procedūra kartojama su kita svogūno puse.

„Taip svogūną supjaustysite tobulai.“ – komentavo vaizdo įrašo autorė. Jei norite, kad pjaustant svogūną neašarotų akys, Jaycee pataria prieš tai jį palaikyti šaldytuve.


Rašyti komentarą...
V
Virėja
2020-07-02 10:13:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
Durnas komentaras...prieš lupant dėkit svogūną į karštoką vandenį,o nulupę į šaltą...taip v.m įmonese vydavom...
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų