• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mama papasakojo, kaip didžiuojasi devynmete savo dukra, kuri per karantiną laiką leido vaikams ruošdama šimtus dovanėlių.

Mama papasakojo, kaip didžiuojasi devynmete savo dukra, kuri per karantiną laiką leido vaikams ruošdama šimtus dovanėlių.

REKLAMA

Rachel Clotworthy (35) iš Esekso labai nustebo, kai jos dukra Faith pasakė, kad nori kitiems vaikams paruošti dovanėlių, kad jie šiuo sunkiu laiku neliūdėtų. Mama nusprendė tam skirti 70 £, kad mergaitė galėtų nupirkti žaisliukų ir kitų dovanėlių, kurias ji sudėjo į maišelius ir paliko vaikams prie jų namų durų.

Dabar mama su dukra jau yra išdalinę šimtus tokių dovanų maišelių, o taip pat „Amazon“ sukūrė „pageidavimų sąrašą“, kuriam žmonės gali aukoti pinigus – šis geras darbas joms vienoms pasidarė per brangus.

Rachel savo dukros pasiekimais pasidalino Feisbuke, kur ji rašė: „Balandį mano dukra paprašė, kad leisčiau jai nupirkti dovanų ir palikti vaikams prie jų namų durų, kad vaikai šypsotųsi.

REKLAMA
REKLAMA

Nesuprasdama, kiek jai tai ši tiesų reiškia, aš sutikau tam paskirti 70 £ ir leidau „Amazon“ už šiuos pinigus pirkti norimus dalykus. Pinigai buvo labai gerai išleisti – 50 vaikų gavo dovanų maišelius. Tada daviau jai dar truputį pinigų ir nupirkau dovanų maišelių, tada dar vieną sumą.

REKLAMA

Kai išdalinome 150 maišelių, jau buvome išleidę 200 £, tada pasakiau, kad dabar jau užteks. Ji buvo labai nusiminusi, bet suprato, ir džiaugėsi, kad šiuo sunkiu metu pradžiuginome 150 vaikų.

Mano mieli kaimynai nusprendė, kad jai dar ne laikas sustoti, todėl "Amazon“ sukūrė pageidavimų sąrašą, kuriame žmonės gali aukoti visoms toms smulkmenėlėms, kurias mes jau pirkome – taip paruošėme dar 100 dovanėlių. Šiandien į vieną gatvę nešame 21 maišelį, kad visi toje gatvėje gyvenantys vaikai gautų po dovanėlę. Labai didžiuojuosi, kad mano dukra šiuo sunkiu laiku galvoja apie kitus.“

REKLAMA
REKLAMA

Jos įrašas surinko 20 000 patiktukų ir šimtus komentarų – Faith ir jos mamą gyrė ir daugybė nepažįstamų žmonių. Rachel sako, kad jos dukrai per karantiną buvo labai sunku su niekuo nebendrauti, todėl ji labai norėjo kitus džiuginti, nepaisant to, kad jai pačiai kartais kyla sunkumų su saviverte ir pasitikėjimu savimi.

Mama sako, kad jai labai gera žinoti, kad jos dukra tokiu sudėtingu laikotarpiu pirma galvoja apie kitus, o ne apie save. Mamos ir dukros duetas iš "Amazon“ pirko mažutes užrašų knygutes, žaidimų knygeles, kreideles, saldumynus, žaisliukus, tatuiruotes ir lipdukus.

Ji sakė: „Mes pasitarėme ir tada ji nusprendė, kad reikia nusistatyti 70–80 £ limitą "Amazon“, o už šią sumą ji paruoš dovanų maišelius, kuriuos paskui paliks vaikams prie jų namų durų. Aš labai ja didžiuojuosi. Geriausias mūsų pirkinys buvo tuščios atvirutės – Faith sakė, kad taip vaikai galės parašyti tiems žmonėms, kurių pasiilgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėjome nešioti dovanėles po tuos namus, kurių languose buvo vaivorykštės, bet paskui nusprendėme Feisbuke sukurti puslapį „Faith mažieji laimės maišeliai“, kuriame aplink gyvenančių žmonių prašėme parašyti, kur aplink gyvena vaikai, kuriems praverstų šypsena ir kurie norėtų tokios dovanėlės. Kai parašėme paskutinį įrašą, gavome labai daug žinučių su prašymais nurodyti, kur šiam tikslui galima paaukoti pinigų.“

Mama su dukra dažniausiai vakarais ruošia dovanų maišelius ir keletą vakarų skiria vaikščiojimui po apylinkes išnešiojant dovanėles. Ji sako, kad taip išėjusios jos gali nueiti net iki 5–6 kilometrų, o savaitgalius jos taip pat leidžia ruošdamos dovanėles. Rachel nesutiko įkurti lėšų rinkimo puslapio – vietoj to ji nusprendė, kad geriau tiks „Amazon“ pageidavimų sąrašas, kur bus sudėtos visos anksčiau pirktos dovanos.

REKLAMA

Mama sako: „Tai buvo neįtikėtina – visos dovanėlės buvo supirktos per savaitę, o siuntiniai ėjo tokiu greičiu, kad vieną dieną gavome jų virš 30. Mes su Faith buvome visiškai priblokštos, kokie žmonės yra geri ir dosnūs. Viena kaimynė mums parašė, kad nupirko daiktų iš mūsų pageidavimų sąrašo ir norėtų, kad visi jos gatvėje gyvenantys vaikai gautų po dovanėlę.“

Faith su mama kaimynės norą išpildė – tą dieną jos gatvėje dovanėlių sulaukė 19 vaikų ir ji buvo paskelbta „laimingiausia gatve šalyje“.

Mama su dukra planuoja ir toliau tęsti šią akciją ir mano, kad šis projektas galėtų atsinaujinti keletą kartų per metus, rašoma thesun.co.uk.

REKLAMA

Rachel sako: „Faith sakė, kad norėtų paruošti dovanėlių ir į mokyklas grįžtantiems vaikams bei senukams, bet aš sakiau, kad gal kol kas dar neskubėsime. Jau ir dabar turime pakankamai darbo, bet visiškai šios jos minties neatsisakome. Abi labai dėkojame mūsų kaimynams už jų gerumą ir palaikymą.“

Devynmetė mergaitė priduria, kad ji labai džiaugiasi matydama laimingus vaikus ir jai patinka kartu smagiai leisti laiką su mama. Faith taip pat sako, kad visada prisimins tą akimirką, kai dovanėles išdalino visiems vienoje gatvėje gyvenantiems vaikams, kurie visi labai džiaugėsi ir šūkavo. Ji sako, kad tai buvo geriausia diena jos gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų