Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks paprastas dalykas, kaip atrodo. Tiesiog užpylus savo „slaptą mišinį“ iš padažų, užtepų bei prieskonių ant mėsos, puikaus skonio greičiausiai neišgausite, o daugiau marinato ne visuomet lygu daugiau skonio.

Mėsos marinavimo klaidos  (nuotr. Shutterstock.com)

Mėsos marinavimo klaidos (nuotr. Shutterstock.com)

Štai keletas paprastų klaidų, kurios pasitaiko marinuojant mėsą, ir kaip jas ištaisyti.

1. Neišgaunate pakankamai skonio

Kai marinatui paruošti užtrunkate 15 minučių ir mėsą jame paliekate numatytą laiką, norite, kad rezultatas būtų vertas tam paskirto laiko. Bet ką daryti, jei skonis tiesiog neįsigeria? Jei norite ryškesnio skonio, prieskonius ir žoleles paskrudinkite, o česnaką sutraiškykite.

2. Skonis pernelyg stiprus

Skonio taip pat gali būti per daug – arba jis gali būti per įvairus. Nereikia imtis beprotiškų mokslinių eksperimentų – net ir sumaišius čili padažą su krienais to jau gali būti per daug. Visuomet galvokite, kokius ingredientus naudojate, ir kaip jie kepimo metu vienas su kitu maišysis.

REKLAMA

3. Per anksti prarandate kantrybę

Mėsa per 5 minutes nespėja sugerti visų skonių. Neverta laukti 24 valandas, bet jei norite, kad marinato skoniai gerai įsigertų į mėsą, palaukite bent 30 minučių. Prieš kepant vištieną, kiaulieną ar jautieną marinate, ją šaldytuve galite palikti ir per naktį. Yra ir dar vienas tokios strategijos privalumas – virtuvėje nereikės daryti nieko tol, kol svečiai nepradės judėti link jūsų.

4. Per daug druskos

Pasūdyti marinatą, žinoma, svarbu, bet per sūri mėsa gali išsausėti. Ruošdami marinatą turėkite tai omenyje ir druskos nepridėkite per daug, nes ji iš kitų ingredientų pašalina drėgmę. Daugiau druskos visuomet galima pridėti jau kepimo metu, o taip pat ant vakarienės stalo tiesiog padėti druskinę.

5. Marinato turite per mažai

Būtinai pasigaminkite pakankamą kiekį marinato – čia tikrai ne vieta ir ne laikas taupyti. Rezultatas bus geresnis, jei mėsą palaikysite didesniame kiekyje marinato – žiūrėkite, kad visos viščiuko ar jautienos pusės būtų juo padengtos.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
G.V. 2020-05-25 01:07:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Nieko naujo naudingos informacijos 0.
   ATSAKYTI
Joana 2020-05-24 22:52:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikras gruziniskas saslykas - tik druska, pipirai, citrinos sultys, svogunai. Vyresnes kartos gruzinai, armenai tokiu marmalu su majonezais, cesnakais ir pan.net nesupranta, kodel taip "sudarkyti" saskyko receptai   ATSAKYTI
Ginpa 2020-05-24 19:17:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Prieš maudami mėsą ant iešmo, pora valgomų šaukštų acto į marinatą! Gerai mėsą preminkyti ir mauti ant iešmų! Skonis neapsakomas.....    ATSAKYTI
O 2020-05-24 15:39:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Nesamone   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų