„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Kuršėnų vyniotinis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Kuršėnų vyniotinis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Biskvitui reikės: 4 kiaušinių; 4 valg. š. cukraus; 4 valg. š. miltų; 1 žiupsnio druskos.

Kremui: 180 g varškės (riebesnės); 180 g sviesto (kambario temperatūros); 180 g saldaus kondensuoto pieno (naudokite šiek tiek mažiau nei pusę indelio); 1 arb. š. vanilinio cukraus.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame ~3 min, kol masė pabala. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.

REKLAMA

Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę). Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau 44 cm x 29 cm orkaitės skardą.

Tešlą supilame ant orkaitės skardos, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo popierių. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.

Kremas – viename dubenyje išplakame sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi naudodami elektrinį mikserį. Plakame kelias minutes, kol gauname kreminę masę. Varškę pertriname per sietelį, sudedame į dubenį su sviestu, išplakame.

Išvyniojame biskvitą, ant jo tolygiai užtepame kremą ir susukame į ritinį. Vyniotinį perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Skanumėlis!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
Kepta vištiena  (nuotr. shutterstock.com)
Šią savaitę planuojate orkaitėje kepti vištieną? Virtuvėje nedarykite šios klaidos. 3,3 milijono kartų peržiūrėtame „Youtube“ vaizdo įraše Džeimis Oliveris atskleidė, kad ...
Vištiena su mangais (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šitaip paruošti vištieną man norėjosi jau senokai, nes dabar ji „ant bangos". O ko ne? Kaip tik gulėjo prinokę mangai, kitų produktų irgi radau tai šaldytuve, tai spintelėje. ...
Sūrio suktinukai (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Indrė Stonkuvienė
Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą ...
Vištienos užkepėlė (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Užkepėlė išties pagaminama labai greitai, daržoves galite naudoti kokios jums tik patinka ir turite namuose. Improvizuodami su daržovėmis, kaskart turėsite kitokią užkepėlę, ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų