REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui prekybos centruose bene didžiausiu galvos skausmu tampa avokadų pasirinkimas. Visi pirkėjai nori atrasti tobulą aukso viduriuką, tačiau neretai nusiperka jau per minkštus avokadus.

Daugeliui prekybos centruose bene didžiausiu galvos skausmu tampa avokadų pasirinkimas. Visi pirkėjai nori atrasti tobulą aukso viduriuką, tačiau neretai nusiperka jau per minkštus avokadus.

REKLAMA

Norint to išvengti, galima prekybos centre nusipirkti kiek kietesnių avokadų ir juos paprastu būdu sunokinti savo namuose. Kaip tai padaryti?

Norėdami pagreitinti avokadų nokimo procesą, vaisius sudėkite į paprastą rudą popierinį maišelį ir laikykite kambario temperatūroje, kol juos bus galima valgyti – paprastai tai užtrunka nuo dviejų iki penkių dienų.

Jei į tą patį maišelį įdėsite obuolį arba kivį, procesas pagreitės, nes šie vaisiai išskiria etileną – natūralų nokimą skatinantį hormoną. Avokadai yra sunokę, kai pasiduoda švelniam suspaudimui delne.

Patarimas: Kuo daugiau obuolių ar kivių sudėsite į maišelį su avokadais, tuo greičiau jie sunoks. Minkštus, sunokusius vaisius galima iki juos suvalgant laikyti šaldytuve – jie turėtų išsilaikyti mažiausiai dvi dienas. Į šaldytuvą dėkite tik sunokusius ir minkštus avokadus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų