REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą.

Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą.

REKLAMA

„YouTube“ patalpintame vaizdo įraše G. Ramsay aiškino: „Į mūsų virtuvę atėjus naujam šefui visada pirmiausia paprašome iškepti kreminės kiaušinienės. Jei jie moka iškepti tobulą kiaušinienę, tada aišku, kad tai – puikus virėjas.“

Tad kaip kulinarijos ekspertai kepą tobulą kreminę kiaušinienę (angl. scrambled eggs)? Pasirodo, dažnai daroma įvairiausių klaidų – štai ko reikėtų vengti.

1. Kiaušinius druska ir prieskoniais gardinate dar prieš juos kepant

40 milijonų peržiūrų turinčiame vaizdo įraše Gordonas įspėja kiaušinių per anksti nesūdyti ir prieskoniais negardinti.

Jis pataria: „Pradėkite nuo trijų kiaušinių ir jų nesūdykite. Jei sūdysite iš pat pradžių, druska juos pradės ardyti ir tada kiaušinienė išeis vandeninga.“

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj druskos ir pipirų kepimo pradžioje virtuvės šefas įdeda sviesto. Jis paaiškino: „Sviestą svarbu dėti iš pat pradžių, nes jis kiaušinienei suteikia aksominę tekstūrą.“

REKLAMA

2. Kiaušinius per anksti pradedate maišyti

Gordonas Ramsay nurodė dar vieną dažną virtuvės mėgėjų klaidą. Pasirodo, kiaušinius reikia pradėti maišyti tik keptuvei esant ant kaitros.

Jis pataria: „Pirma kiaušinius įmuškite į įkaitintą keptuvę, ir tik tada paprasta mentele pradėkite juos maišyti. Jei kiaušinius sumaišysite ir tik tada juos dėsite į keptuvę, jie pradės irti.“

3. Kiaušinius kepate ant tolygios kaitros

Gordonas sako, kad kepimo temperatūrą reikėtų kaitalioti ir tuo pačiu metu kiaušinienę nuolat maišyti. Taip kiaušiniai neperkeps ir neįgaus guminės konsistencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sako: „Tobulos kiaušinienės paslaptis – pradėti kepti ant aukštos kaitros. Kiaušinienę palaikykite ant aukštos kaitros, tada keptuvę nuimkite, ir tada vėl padėkite ją ant kaitros.“

4. Maišymą nutraukiate

Maišyti kiaušinienę reikia labai atsargiai.

Gordonas priduria: „Visai kaip gaminant rizotą – negalima nustoti maišyti. Kiaušinienė yra gyvas dalykas, į ją reikia įdėti darbo.“

5. Kiaušinius perkepate

Kiaušinienę nuo kaitros reikia nuimti anksčiau, nei ji atrodo iki galo iškepusi, nes įkaitusioje keptuvėje kepimo procesas ir toliau tęsis. Kai kiaušinienės konsistencija bus gera, ją atvėsinkite šaukštu grietinės.

Šefas sako: „Kiaušinienė neperkeps, nes į ją įdėsime pusę šaukšto grietinės. Taip kiaušiniai bus truputį vėsesni, kiaušinienė nustos kepusi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Pamirštate pridėti druskos ir prieskonių

Tinkamai nepagardintiems kiaušiniams trūksta skonio. Gordonas naudoja druską, pipirus ir česnako laiškus, kad kiaušinienė būtų skanesnė.

Užbaigdamas savo mokomąjį vaizdo įrašą apie kiaušinienę jis priduria: „Dabar ją pagardinsiu trupučiu druskos ir pipirų. Dar pridėsiu truputį česnako laiškų – jie paryškina kiaušinių skonį ir patiekalas atrodo seksualiau.“

Štai ir viskas – paruošta tobula kreminė kiaušinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų