naujienų portalas tv3.lt
2020.01.23 11:30

Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą dalijamės faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu.

Faršo lizdeliai nepaliks abejingų: skonis tiesiog liuks (https://worldrecipes.eu/lt nuotr.)

Faršo lizdeliai nepaliks abejingų: skonis tiesiog liuks (https://worldrecipes.eu/lt nuotr.)

Reikės: 700 gramų faršo, 2 kiaušinių, svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 50 gramų baltos duonos, 100 ml pieno, 300 gramų pievagrybių, pomidoro, 1 saujos petražolių, 180 gramų sūrio, 1 grietinės.

Kad viskas pavyktų skaniau, aš faršą iš kiaulienos susimalu pati, man jis daug skanesnis nei pirktinis.

Nupjauname duonos pluteles ir susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu ir palaikome maždaug 5 minutes. Tuomet į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytą svogūną, česnako skiltelės, piene mirkytą duoną ir viską sublenderiuojame.

Tada į faršą sudedame sublenderiuotą masę, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.

Faršą "išdaužome", kelis kartus smarkiai metame į dubenį. Pakepiname susmulkintą svogūną su susmulkintais pievagrybiais, įberiame druskos, kepame maždaug 15 minučių. Į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Pomidorą supjaustome smulkiai kubeliais.

REKLAMA

Petražoles susmulkiname.Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.  Paruoštą faršą padaliname į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką, sudedame į kepimo skardą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes ir padarome šonuose bortelius).

Į "lizdelių" vidų dedame įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, susmulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždedame sūrio masės.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Blynai (nuotr. 123rf.com)
Turbūt sunkiai rastumėme žmogų, kuris savo gyvenime nėra nė karto ragavęs blynų. Tai daugelio mėgstamiausiais patiekalas ir taip yra ne atsitiktinai: blynus paprasta iškepti, ...
Mieliniai blynai (Nuotr. worldrecipes.eu)
Artėjant Užgavėnėms, dalijamės su jumis tobulų blynų receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų.  Blynams reikės: 25 gramų šviežių mielių; 3 valgomųjų šaukštų ...
Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Mieliniai blynai (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Tiesą pasakius, mielinius blynus aš pati kepu ne tik per Užgavėnes, nes jie man labai patinka. Šie blynai gaunasi labai skanūs, purūs ir neprisigėrę riebalų – tiesiog ...
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų