REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietė Živilė šiomis dienomis kaip niekada neranda ramybės. Artimiausias jos žmogus – tėtis – gęsta akyse, o pasak moters, sostinės medikai taip ir neranda tikslios to priežasties. Tuo metu Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovai patikina, kad vyras šiuo metu gauna visą reikiamą gydymą. 

Vilnietė Živilė šiomis dienomis kaip niekada neranda ramybės. Artimiausias jos žmogus – tėtis – gęsta akyse, o pasak moters, sostinės medikai taip ir neranda tikslios to priežasties. Tuo metu Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovai patikina, kad vyras šiuo metu gauna visą reikiamą gydymą. 

REKLAMA

Vilnietės Živilės jautrus prašymas internete pasirodė dar praeitą penktadienį. Tuomet moteris tikino, kad ji labiau už viską nori padėti savo tėčiui, tačiau nežino kaip tai padaryti.

Patarimo ieškojo internete

Moteris pasakojo, kad jos 65-erių sulaukusiam tėčiui sveikata pablogėjo dar lapkričio mėnesį, o vos po mėnesio jis pradėjo alpti per dieną po du, tris kartus.

Penktadienį vyro sveikata buvo itin prasta, o jo kraujospūdis siekė vos 60/40.

„Jis beveik nieko nevalgo, kojos, ausys, galva darosi baltos, kai atsistoja. Vaikščioti po truputį gali. Šeimos daktarė nieko neranda, siunčia tyrimams į ligoninę, ten sako, kad nieko neranda.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo sausio pradžios buvo penkis kartus greitoji pagalba atvažiavusi, nuveža į ligoninę: du kartus į Antakalnį, du kartus į Lazdynus ir vieną kartą Santariškėse. Ligoninėje liepia važiuoti į polikliniką, kad šeimos daktarė duotų siuntimą. Situacija pribloškia“, – feisbuko erdvėje savo nuoskaudomis dalijosi Živilė.

REKLAMA

Živilė pasakoja, kad dar vieną vakarą, kai jos tėtis nualpo, jis buvo atvežtas į Lazdynų ligoninę, o iš jos – į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę, tačiau ir ten vyrui teko susidurti su skaudžia realybe:

„Ligoninėje tėčio nenorėjo guldyti, mat nebuvo vietų, tačiau pasakius, kad nieko nežinome, mums duotas siuntimas į stacionarą ir pakėlus balsą – atsirado vieta.

Dabar mums pasakyta, kad šioje ligoninėje aparatų nėra ištirti ir jį paleis artimiausią pirmadienį namo“, – dar praeitą penktadienį rašė moteris.

Negali vaikščioti, krenta

Sekmadienį naujienų portalui tv3.lt susisiekus su pačia Živile, moteris patikino, kad savaitgalį jos tėtis praleido Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, o pirmadienį buvo ruoštasi jį išrašyti namo.

REKLAMA
REKLAMA

„Pati gydytoja mano vyrui pasakė, kad čia paprasta ligoninė ir jie neturi įrangos ištirti. Blogiausia, kad tėvukas jau nuleidęs rankas ir sako, kad jam gerai, nors dabar iš viso negali vaikščioti ir krenta“, – sekmadienį sakė Živilė.

Pirmadienį, sausio 13-ąją, moteris tv3.lt portalo žurnalistę informavo, kad jos tėčiui yra atliekami tyrimai, tačiau niekas nieko neranda. Pirmadienį, pasak Živilės, buvo planuojama išrašyti vyrą namo gal antradienį, siūloma jam eiti į polikliniką ir prašyti siuntimo į VUL Santaros klinikas.

„Noriu patikslinti, kad jis beveik nevaikšto, alpsta. Gydytoja pasakė, kad mums dar pasisekė, kad jį čia geranoriškai paguldė. Jai sakiau, kad geranoriškai gali tiesiai siųsti į Santaros klinikas ir paguldyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada pasakė, kad gali išrašyti siuntimą į priėmimą ir jie spręs, ar guldyti jį ar ne. Keistas čia jų tas geraširdiškumas. Tai jeigu tu matai, kad žmogui blogai, apie ką mes kalbame – jie privalo guldyti, jeigu neturi prietaisų ištyrimui – tuomet vežti į kitą ligoninę.

Visą gyvenimą mokame mokesčius, tada klausimas, už ką? Kad senatvėje kaip šiukšlė numirtum?“, – pirmadienį emocijų neslėpė Živilė.

Šiuo metu gydomas kardiologijos skyriuje

Naujienų portalas tv3.lt dar pirmadienį susisiekė su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovais dėl komentaro, tačiau jie patikino, kad komentarą pateiks antradienį.

Antradienį ryte tv3.lt portalas iš ligoninės komentaro taip ir nesulaukė, o skaitytoja Živilė pranešė, kad jos tėtis buvo perkeltas į nuolatinę palatą.

REKLAMA

„Perkėlė jį į kardiologijos skyrių, įtaria ortostatinę hipotenziją. Paprašiau, kad paaiškintų, ką tai reiškia, pasakė, kad stovint spaudimas krenta.

Faktas, kad stovint jam spaudimas krenta, mums jau pusę metų aiškus. Mums svarbu sužinoti, kodėl viskas taip vyksta, kokios to priežastys“, – patikina Živilė.

Antradienį vakare trumpai situaciją sutiko pakomentuoti ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovė, tiesa, išsamesnius gydytojos komentarus ji turėtų suteikti rytoj ryte. 

„Ligonis yra gydomas VšĮ Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, Kardiologijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Jam yra suteikiamos visos reikalingos procedūros ir tyrimai“, – tv3.lt komentavo ligoninės atstovė spaudai Žydrė Gedrimaitė. Pasak jos, ligoninė visais atvejais pacientams stengiasi teikti visą reikalingą pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų