Bulvinės bandelės, vadinamieji švilpikai, tikėtina, nepaliks abejingų. Juos lengva paruošti, o skonis maloniai nustebins. Čiupkite receptą ir imkitės gamybos proceso. 

Legendiniai bulviniai švilpikai: vien pažiūrėjus, seilė tįsta

Legendiniai bulviniai švilpikai: vien pažiūrėjus, seilė tįsta

Jums reikės:

800 gramų virtų bulvių, 1 kiaušinio, žiūpsnio druskos, 150 gramų miltų, aliejaus kepti, svogūno, 150 gramų sūdytos šoninės, 100 ml grietinėlės, grietinės.

Iš pradžių bulves sumalkite. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir miltus. Masę gerai išmaišykite. Tuomet drėgnomis rankomis formuokite volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa. Spirgučių padažas: Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais.

Berkite į keptuvę ir kaitinkite, kol gražiai apskrunda. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Berkite į keptuvę pas spirgučius.

Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštėja. Supilkite grietinėlę ir sudėkite grietinę. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti. Galiausiai bulvinius švilpikus patiekite su pasigamintu spirgučių padažu. Lepinkitės!

 

Monika
2020-01-15 21:25:06
Kepu juos jau 20 metų. Iš kur receptas- nepamenu, bet tikrai ne Beatos.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Monika 2020-01-15 21:25:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kepu juos jau 20 metų. Iš kur receptas- nepamenu, bet tikrai ne Beatos.   ATSAKYTI

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Bulvių plokštainis (Nuotr. Mukatanas)
Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą. Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos ...
Morenginiai blyneliai su bananais ir šokoladiniu padažu (nuotr. stop kadras)
Šeštadienį „Gardu Gardu“ vedėjai kvietė švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime, ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios ...
Kiaulienos kepsneliai (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų