REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Kėdainių eglės įžiebimo metu nukentėjo vaikai (tv3.lt fotomontažas)

Penktadienį įvykęs Kėdainių eglės įžiebimas neapsiėjo be nelaimių. Nors internautai negailėjo pagyrų šiai Lietuvos eglei, vis dėlto tik kėdainiečiai žino, kas per eglės įžiebimą vyko iš tiesų. Čia, dėl sprogusio nekokybiško pirotechnikos gaminio, galimai nukentėjo net apie dešimt žmonių.

67

Penktadienį įvykęs Kėdainių eglės įžiebimas neapsiėjo be nelaimių. Nors internautai negailėjo pagyrų šiai Lietuvos eglei, vis dėlto tik kėdainiečiai žino, kas per eglės įžiebimą vyko iš tiesų. Čia, dėl sprogusio nekokybiško pirotechnikos gaminio, galimai nukentėjo net apie dešimt žmonių.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt per savaitgalį sulaukė ne vieno kėdainiečio laiško. Žmonės tikina, kad per penktadienį vykusį eglės įžiebimą nukentėjo mažamečiai vaikai.

Sprogo nekokybiškas pirotechnikos gaminys

Susisiekus su Kėdainių rajono kultūros centro vadove Ona Mikalauskiene, moteris papasakojo, kas iš tiesų vyko lemtingą penktadienio vakarą.

„Kultūros centro bendruomenė yra sukrėsta dėl nelaimingo atsitikimo eglės įžiebimo šventėje. Visi išgyvename, kadangi eglės įžiebimo šventės rengėjai esame mes ir rengėme šventę – ne nelaimę. Kas įvyko eglės įžiebimo šventėje – per ugnies šou spektaklį scenoje sprogo vienas nekokybiškas pirotechnikos gaminys, kuris išjudino stovą ir dalis pirotechnikos nuskriejo į žiūrovų pusę“, – pasakoja O. Mikalauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros centro vadovė tuo metu buvo būtent toje vietoje ir kartu su nukentėjusiais budėjo prie greitosios pagalbos automobilio. Šiuo metu yra sunku pasakyti, kiek iš viso yra nukentėjusių, nes manoma, kad kai kurie važiavo ne tik į Kėdainių ligoninę, bet ir Kauną.

REKLAMA

„Mano neoficialiomis žiniomis nuo fejerverkų nukentėjo apie 10 žmonių, penki iš jų kreipėsi į medikus. Viena mergaitė patyrė antro laipsnio nudegimą, ji paguldyta į stacionarą, kiti – pirmo, išsilydžius sintetiniams drabužiams jie patyrė nudegimus. Drabužiai sugadinti mūsų žiniomis dar 5–6 žmonėms“, – detales atskleidžia pašnekovė.

Nukentėjo nepilnamečiai vaikai

Neoficialiomis žiniomis, daugiausiai iš nukentėjusių per eglutės įžiebimą Kėdainiuose yra nepilnamečiai vaikai, stovėję arčiausiai prie apsauginių tvorelių.

Prie nukentėjusių kartu su kultūros darbuotojais buvo ir ugnies spektaklio „Feniksas“ programos direktorius Karolis Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt vyras sakė, kad jis laukia visų nukentėjusiųjų, dalis žmonių jau pas jį atėjo patys, atnešė sugadintus drabužius. Vyras prisiima atsakomybę dėl šio nelaimingo atsitikimo.

„Spektaklio direktorius aplankė nukentėjusią mergaitę Kauno ligoninėje. Esame labai dėkingi operatyviai pagalbą suteikusiems greitosios pagalbos medikams. Išgyvename kartu su nukentėjusiais.

Visų atsiprašome. Taip pat prašome visus nukentėjusius dėl sugadintų rūbų artimiausiomis dienomis, darbo valandomis, kreiptis į Kultūros centrą, atnešti sugadintus drabužius. Ugnies spektaklio programos direktorius pasiruošęs atlyginti žalą.

Prašom kreiptis į darbuotojas Iloną Kaziukaitienę arba Eglę Petrauskienę. Dėl šios nesėkmės taip pat atsiprašome Kėdainių rajono savivaldybės vadovų, išdavusių mums leidimą rengti renginį“, – nuoširdžiai kalba O. Mikalauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsiprašo ir žalą ketina atlyginti

Naujienų portalui tv3.lt kultūros centro vadovė patikina, kad jie kartu su K. Jankausku pirmadienį visą dieną laukia atvykstančių nukentėjusių.

„Mes priiminėjame žmones, kadangi negalime jokiu kitu būdu gauti informacijos apie nukentėjusius. Kviečiame žmones atsiliepti pačius, ateina vienas po kito, atneša sugadintus drabužius.

Karolis yra pasiruošęs atlyginti žmonėms nuostolius. Labiausiai gaila žmonių, kurie nudegė veidus, viena mergaitė yra gydoma Kauno klinikose, užsirašiau jos kontaktus ir vakar ją aplankėme. Manoma, kad nukentėjo dar du žmonės, bet kol kas jie neatsiliepia“, – sako vadovė.

REKLAMA

Laikėsi visų saugumo priemonių

Pasak O. Mikalauskienės, per jos septyniolikos metų darbo patirtį, toks liūdnas įvykis yra pirmasis.

„Mes laikėmės visų saugumo priemonių – buvo metalinės tvorelės, aptverta scena. Buvo privati apsaugos tarnyba pasamdyta, kad niekas neprieitų arčiau nei yra tvorelės. Renginyje budėjo pakviesta greitosios pagalbos tarnyba, policijos ekipažai, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos. Visų saugumo priemonių mes ėmėmės“, – paaiškina kultūros centro vadovė.

Susisiekus su Kėdainių ligoninės priėmimo skyriaus vedėja Janina Armanavičiene, gydytoja patikino, kad pas juos kol kas atvažiavo tik viena nukentėjusi moteris. Moteriai buvo apžiūrėti sužalojimai ir ji paleista gydytis į namus.

Tuo metu Kėdainių rajono savivaldybė savo paskyroje praneša, kad Kėdainių policijos komisariato viršininkas informavo, kad šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų