REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 2-osios vakaras – lemtingas 45-erių Vitalijaus Cololo šeimai ir artimiesiems. Būtent tą vakarą vyras mirė po ūmios ligos, sustojus širdžiai.

Gruodžio 2-osios vakaras – lemtingas 45-erių Vitalijaus Cololo šeimai ir artimiesiems. Būtent tą vakarą vyras mirė po ūmios ligos, sustojus širdžiai.

REKLAMA

Humoristas, aktorius, laidų vedėjas – žmogus orkestras. Toks buvo ir liks Vitalijus Cololo kiekvieno iš mūsų širdyje.

Ilgametis TV3 televizijos veidas dalyvavo daugybėje projektų, juos vedė, vaidino serialuose bei filmuose.

Apie tai, koks buvo Vitalijus užgesus kamerų šviesoms, tv3.lt papasakojo TV3 laidų vedėjas ir prodiuseris Mindaugas Rainys bei dainininkė ir laidos „Prieš srovę“ žurnalistė Mia Pilibaitytė.

Tikėjo, kad tai gali būti pokštas

M. Rainys, kalbėdamas apie Vitalijų, ilgametį savo kolegą, tikino pasistengsiantis dėl jo būti su šypsena veide, nors giliai širdyje jis jaučia milžinišką netekties skausmą.

Savo ruožtu Mia, reikšdama užuojautą artimiesiems bei draugams, nesutvardė emocijų ir neslėpė ašarų.

„Tai, kas įvyko vakar, yra netikėta. Mano sūnus atėjo į kambarį ir pasakė, kad Vitalijus mirė. Aš pagalvojau, kad tai kažkieno paleistas kvailas pokštas. Kai supratau, kad tai tikrai tiesa, man buvo šokas.

REKLAMA
REKLAMA

Netekome vieno talentingiausių humoristų Lietuvoje. Pagalvokime, ką reikia padaryti, kad išėjus, socialiniai tinklai imtų mirgėti ne tik iš bičiulių, bet ir visos Lietuvos žmonių. Tai, mano akimis žiūrint, didžiulė netektis.“

REKLAMA

Sužavėjo požiūris į šeimą

Paskutinį kartą Mia Vitalijų matė pavasarį, kai kalbino jį laidai „Prieš srovę“. Ten garsus vyras atsivėrė apie šeimą, pažintį su žmoną bei atskleidė meilės bei santarvės receptus. „Šis žmogus – ne tik geras humoristas, bet ir didžiulės širdies žmogus.

Aš vis bandžiau laidoje paklausti ko nors intriguojančio, tačiau jis aiškiai ir tvirtai pasakė, kad niekada neiškeis žmonos į nieką kitą, nes už ją nėra ir negali būti geresnės moters“, – prisiminė dainininkė.

Turėjo planų

Prodiuseris M. Rainys Vitalijų vadina tobulu televizinėje industrijoje. „Esu tikras, kad nė vienas prodiuseris neturėtų jam priekaištų. Tai – didžiulis talentas ir greta einanti atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA

Jis geba įgyvendinti visas idėjas, kurias gali sugalvoti. Su juo dirbau ir kaip laidos partneris, ir režisierius. Jis ne tik padarydavo tai, ko paprašai, tačiau kaskart dar 40-50 procentų įdėdavo savęs.

Kaip profesionalas – jis sunkiai aplenkiamas. Kaip humoristas, būdamas vyresnės kartos, jis sugebėjo prisitaikyti su naująja karta. Pastarieji projektai buvo jo sužydėjimas.

Mes turėjome planų. Kalbėjome apie naujus projektus, darbus, ką galėtume padaryti ateityje. Deja, ne viską spėjome“, – sako M. Rainys.

Televizijoje – tik geriausios formos

M.Rainys nėra nė karto suabejojęs Vitalijaus profesionalumu. Jo teigimu, šis žmogus sugebėdavo priimti pastabas, niekada neįsižeisdavo dėl kritikos. „Jis domėjosi televizija, po laidų klausdavo, kokie reitingai, ar laidos žiūrimos. Jis yra tas žmogus, kuris dirbo televizijoje, o ne tik norėjo ten būti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vitalijus daugeliui atrodė itin stiprus ir sveikas, o numetęs kelias dešimtys kilogramų – net atjaunėjęs.

Ar bent kartą kolegoms jis užsiminė apie negalavimus? „Apie sveikatą galėtų kalbėti tik artimiausi žmonės, tačiau aš galiu pasakyti iš profesinės pusės – jis nepraleisdavo nė vieno filmavimo.

Televizijos laidose ir projektuose jis pasirodydavo geriausioje savo formoje“, – sakė M.Rainys.

Apie ligą sužinojo iš artimųjų

Apie tai, kad Vitalijus atsidūrė ligoninėje, M.Rainys sužinojo iš jo artimųjų. „Jis išvyko atostogauti, o vėliau, jam grįžus, turėjo įvykti laidos filmavimai.

Buvome susiplanavę, kad jis grįš į laidos „La maistas“ filmavimą, tačiau prieš savaitę mane pasiekė žinia, kad jis sunegalavo. Žinoma, niekas negalėjo net pagalvoti, kad kas nors bus katastrofiško. Vis dėlto mus pasiekė tokia žinia, kad filmavimą teks atidėti.

REKLAMA

Netrukus mus pradėjo spausti terminai, todėl ėmėme filmuoti be jo. Tada perdavėme jam ir šeimai žinią, kad svarbiausia yra sveikata. Mes sakėme, kad televizija ir laidos nėra svarbiausia gyvenime. Visų pirma, reikia pasirūpinti savimi.

Jis iš paskutiniųjų veržėsi grįžti, tačiau artimųjų žinia buvo aiški – planuokite viską patys“, – prisiminė M. Rainys.

Tokių talentų – vienetai

Prodiuserio teigimu, Vitalijus, būdamas 45-erių, padarė didžiulį proveržį savyje. „Ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau tokius vedėjus, kurie yra profesionalūs ir talentingi.

Jeigu būtų galimybė dabar kalbėtis su Vitalijumi, dabar jis pasakytų, kad mes pakeltume nosis aukštyn.

Yra artimiausias ratas žmonių, kurie skaito naujienas, išgyvena, todėl aš labai siūlau jį prisiminti kiek įmanoma šviesiau.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų