REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo“, – sako recepto autorė Jurgita.

„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo“, – sako recepto autorė Jurgita.

REKLAMA

Biskvitui: 200 gr. kambario temperatūros sviesto; 180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus); 1 a.š. vanilinio cukraus žiupsnelis; druskos; 3 kiaušiniai; 2 a.š. kepimo miltelių; 250 gr. miltų;

Obuolių sluoksniui: apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių); 375 gr. indelis "Rududu";

Trupiniams: 75 gr. miltų; 75 gr. rudojo cukraus; 50 gr. avižinių dribsnių; 1 a.š. cinamono; 75 gr. šalto sviesto.

Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo – apie 3–5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min.

REKLAMA
REKLAMA

Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

REKLAMA

Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man gavosi ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.

Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus.

REKLAMA
REKLAMA

Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos virtuvė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų