naujienų portalas tv3.lt
2019.11.08 11:41

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamins neįprastą lazaniją – tiek skoniu, tiek vaizdu. Ir tai yra – burokėlių lazanija. Labai netikėtas, tačiau ypatingai skanus patiekalas. Kaip juokaus laidos vedėjai – tai yra neklasikinis patiekalas su klasikiniu pavadinimu.

Idėjos savaitgalio pietums

Idėjos savaitgalio pietums

O konditerijos šefas Ali, Gian Lucos džiaugsmui, pagamins desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Burokėlių lazanija

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio bulvių; 3 virtų burokėlių; 100 g burokėlių lapų; 50 g žirnelių anksčių; 1 šaukštelio garstyčių; 3 šaukštų majonezo; 50 g smulkintų pistacijų; 3 česnako skiltelių; 1 stiklinės balto vyno; Šlakelio balzaminio acto; Ypač tyro alyvuogių aliejaus; Pipirų.

GAMINIMAS

Išvirti gerai nuplautas ir neluptas bulves. Burokėlius supjaustyti riekelėmis ir apkepti ant grilio keptuvės.

REKLAMA

Į gilią lėkštę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti žiupsnelį pipirų, druskos, riekelėmis pjaustyto česnako. Dėti sluoksnį burokėlių, ant jų pilti aliejaus, balzaminio acto, paberti druskos, pipirų, česnako ir taip susluoksniuoti visus burokėlius. Tai yra daroma, kad jie išsimarinuotų.

Į įkaitinta keptuvę su alyvuogių aliejumi suberti žirnelių ankštis ir apkepinti. Suberti susmulkintus burokėlių lapus, užpilti vynu ir patroškinti apie 10 min. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtas bulves nulupti ir gerai sutrinti. Sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Masę supilti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.

Jau galima sluoksniuoti burokėlių lazaniją. Į lėkštę dėti burokėlio riekelę, ant jos formuoti bulvių masę ir užberti smulkintų pistacijų ir taip padaryti tris sluoksnius. Ant viršaus uždėti žirnelių anksčių su burokėlių lapais, užberti šiek tiek pistacijų ir pagardinti balzamiko actu.

Citrininis pyragas su itališku morengu

Trapiai tešlai reikės: 100 g sviesto (kambario temperatūros); 125 g miltų; 50 g cukraus; Žiupsnelio druskos.

Citrininiam kurdui reikės: 225 g cukraus; 25 g miltų; 3 kiaušinių; 120 g citrinų tyrės; Citrinų žievelės.

Itališkam morengui reikės: 100 g cukraus; 50 g vandens; 25 g cukraus; 3 kiaušinių baltymų.

GAMINIMAS

Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.

Birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti.

REKLAMA

Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.

Išplaktą morengą konditerinio maišelio ir antgalio pagalba ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
DABAR RODOMA
Linksmos sesučių Emilijos ir Martynos pamokos, kaip kepti pyragą
DABAR RODOMA
Mikutavičius atskleidė, kokios aistros verda „X faktoriaus“ užkulisiuose
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, kai pamatė, ką porelė veikia viduryje gatvės
DABAR RODOMA
Vyras dėl nesėkmės vakarėlyje kaltins žmoną dar ilgai: juokėsi visi
DABAR RODOMA
Keleiviai tapo dramatiško įvykio liudininkais: vaizdas priverčia sustingti
DABAR RODOMA
Oskaras Ridikas parodė išpuoselėtą kūną: be treniruočių negali
REKLAMA
Taip ruoštų bulvių dar neragavote: kirsite ir ausys linksės (worldrecipes nuotr.)
Pats metas pagalvoti, kuo nustebinsite šeimą vakarienei. Įdarytas bulves pagaminti paprasta, tačiau skoniu džiaugsitės. Jums reikės: 6 didelių bulvių, 600 gramų maltos ...
Griliažinis pyragas (Nuotr. Visko po trupinėlį)
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.  Biskvitas ...
Kefyro blyneliai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Savaitgalį svajojate apie gardžius blynelius? Siūlome jums išbandyti išgirtus blynelius su kefyru, kuriems nereikės net aliejaus.  Blyneliams reikės: 300g miltų; 350ml ...
Persimonai - vieni populiariausių žiemos sezono vaisių. Shutterstock nuotr.
Išsirinkti ir valgyti persimonus – tikras menas. Nors jų veislių lyginant su kitais šio sezono vaisiais (į galvą iškart šauna obuoliai ir kriaušės) yra nedaug, tačiau jos labai ...
Klementinai. Shutterstock nuotr.
Kiekvienas metų laikas į maisto racioną atneša tik jam būdingus produktus. Jei vasarą mėgaujamės uogomis, ankstyvą rudenį – obuoliais, tai paspaudus šaltukui imame ieškoti ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų