Išsirinkti ir valgyti persimonus – tikras menas. Nors jų veislių lyginant su kitais šio sezono vaisiais (į galvą iškart šauna obuoliai ir kriaušės) yra nedaug, tačiau jos labai skiriasi viena nuo kitos savo spalva ir sirpimu.

Persimonai - vieni populiariausių žiemos sezono vaisių. Shutterstock nuotr.

Persimonai - vieni populiariausių žiemos sezono vaisių. Shutterstock nuotr.

„Fuyu“ persimonai yra standūs, jų spalva varijuoja nuo tamsiai iki šviesiai oranžinės, o jų forma yra plokštesnė, kiek primenanti pomidorą. „Fuyu“ persimonus rinktis yra lengviau nei kitą populiariausią jų rūšį „Hachiya“, kadangi jie valgomi dar standūs ir nieko baisaus, jei juos prapjausite kiek per anksti.

Gerą „Hachiya“ persimoną išsirinkti yra sunkiau. Prisirpę jų vaisiai būna minkšti ir sunkūs, tačiau, skirtingai nuo „Fuyu“, neprinokę „Hachiya“ turi labai daug taninų, dėl kurių jie limpa prie liežuvio ir išsausina burną. Kartais ši jų savybė vadinama sutraukiamąja arba tiesiog kartumu.

Jei labiau mėgstate standžius vaisius, toks skonis jums nepatiks. Su „Hachiya“ persimonais reikia turėti kantrybės. Prinokę šie vaisiai yra sodrios, raudonai oranžinės spalvos ir pasižymi juodais dryželiais ant odelės. „Hachiya“ persimonų apatinė dalis yra smailesnė, nei „Fuyu“, todėl jie gali būti širdies formos.

REKLAMA

„Hachiya“ persimonai retai kada parduodami jau prinokę, todėl paprastai geriausia juos tiesiog kelioms dienoms palikti ant stalo, kol jie suminkštės. Sirpti juos palikite apverstus ant karūnėlės, kad jų minkštimo nepažeistų iš viršaus slegiantis svoris.

Kartais parduotuvėse galima rasti ir kitų rūšių persimonų – viena geriausių yra šokoladiniai persimonai, kurie yra labai panašūs į „Fuyu“, išskyrus minkštimo spalvą, kuri yra ruda.  Šių persimonų skonis stiprus ir net aštrokas, jis primena būtent šokoladą. Jei tokį rasite parduotuvėje – būtinai paragaukite.

Geri, prinokę persimonai būna saldūs, jų skonis – beveik šiltas, ir labai primena būtent rudenį, su savo cinamono ir rudojo cukraus užuominomis. Persimonus galima valgyti žalius arba iš jų galima gaminti desertus, bet nevalgykite jų iki galo neprisirpusių.

Daugelis žmonių paprastai nevalgo persimonų odelių, bet jas valgyti galima. Odelę nulupkite tik tuomet, jei ji yra kieta. Vaisiaus viduryje paprastai yra kelios tamsios kietos sėklos, kurios yra nevalgomos.

Vesta
2019-11-11 08:21:04
... Jei tokį rasite parduotuvėje – būtinai paragaukite... Įdomu kaip parduotuvės darbuotojai reaguotų į paieškas
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Vesta 2019-11-11 08:21:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
... Jei tokį rasite parduotuvėje – būtinai paragaukite... Įdomu kaip parduotuvės darbuotojai reaguotų į paieškas    ATSAKYTI
As 2019-11-12 07:29:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Ju yra visur...sezoninis vaisius.   
Roma 2019-11-10 13:14:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
-14
Nebeperku siu skaniu vaisiu, nes tiek chemijos pripurksta, kad net mirkymas nepadeda   ATSAKYTI
Mikis 2019-11-10 21:37:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Durna!  

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Skalbimo mašina (nuotr. 123rf.com)
Kai tvarkomės namuose, kaip dažnai pagalvojame apie daiktų, kurie neatrodo nešvarūs, valymą? Tačiau jei reguliariai ignoruojame tam tikras namų vietas, jose gali gyventi ir ...
Keksas su mėlynėmis ir kefyru (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Labai norėjau kekso su mėlynėmis, dar turėjau šaldytuve šiek tiek kefyro, o šaldiklyje mėlynių, tad šis receptas buvo kaip tik man. Keksas pagaminamas labai greitai, nereikia ...
Avokadai (nuotr. 123rf.com)
Visiems avokadų mėgėjams derėtų suklusti, ši maža gudrybė padės ilgiau išsaugoti avokado likučius, rašoma dailystar.co.uk. Šiuo metu avokadų populiarumas yra pakilęs į ...
Karamelinis obuolių pyragas (Nuotr. Jurgittos virtuvė)
„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug ...
Perlenkta mini pica Calzone (nuotr. Organizatorių)
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir gamins visiems puikiai pažįstamus patiekalus. Gian Luca pamokys, kaip ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų