• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar puikus metas pradėti planuoti, kokiais pietumis savaitgalį nustebinsite šeimą ar svečius. Tam puikiai tiks vaikystę primenantys bulvių švilpikai su burnoje tirpstančiu padažu.

Dabar puikus metas pradėti planuoti, kokiais pietumis savaitgalį nustebinsite šeimą ar svečius. Tam puikiai tiks vaikystę primenantys bulvių švilpikai su burnoje tirpstančiu padažu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • su lupena virtų bulvių: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • druskos
  • miltų: 2 valgomųjų šaukštų (ir pabarstymui)
  • lydytas sviestas: kelių valgomųjų šaukštų

Padažui:

  • grybų: 1 stiklinės
  • sviesto: 40 gramų
  • miltų: 40 gramų
  • pieno: 500 mililitrų
  • druskos: žiupsnelio

Iš pradžių su lupenomis išvirtas bulves nulupame bei sutriname grūstuve arba sumalame mėsmale.

Į masę mušame kiaušinius, beriame druskos, kelis šaukštus miltų ir viską išmaišome šaukštu.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Ant stalviršio pabarstome miltų, imame dalį tešlos ir formuojame tarsi dešrelę, kurią supjaustome gabaliukais.

REKLAMA
REKLAMA

Švilpikus po vieną perkeliame į kepimo skardą, patepame paviršių lydytu sviestu ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

REKLAMA

Padažas:

 Grybus apkepiname keptuvėje su trupučiu sviesto, beriame miltus ir pakepiname kol pagels.

Tada pilame po šlakelį pieno ir intensyviai maišome, kol padažas pradės tirštėti.

Padažą ruošiame palengva, neskubėdamos, gerai išmaišydamos, kad nesušoktų į gumuliukus.

Pasūdome ir gerai išmaišome.

Padažu užpilame švilpikus ir dedame į orkaitę dar maždaug 5 minutėms.

Patiekiame ir skanaujame!

Šaltinis: worldrecipes

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų