REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Greta palydėjo Cristiano Ronaldo iki oro uosto  (nuotr. asm. archyvo)

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje didžiausią dėmesį susišlavė čia viešėjęs Cristiano Ronaldo. Portugalijos futbolo žvaigždės viešnagės smulkmenos visą šį laiką buvo kruopščiai saugomos, o Lietuvą jis paliko trečiadienio rytą. Būtent lietuvaitė Greta Guižauskaitė kartu su LFF Salės futbolo asociacijos darbuotoju Robertu Valikoniu ir futbolo teisėju-savanoriu Christianu Rysgaardu žymų futbolininką palydėjo iki pat oro uosto.

10

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje didžiausią dėmesį susišlavė čia viešėjęs Cristiano Ronaldo. Portugalijos futbolo žvaigždės viešnagės smulkmenos visą šį laiką buvo kruopščiai saugomos, o Lietuvą jis paliko trečiadienio rytą. Būtent lietuvaitė Greta Guižauskaitė kartu su LFF Salės futbolo asociacijos darbuotoju Robertu Valikoniu ir futbolo teisėju-savanoriu Christianu Rysgaardu žymų futbolininką palydėjo iki pat oro uosto.

REKLAMA

Lietuvaitė Greta Guižauskaitė dirba Masinio futbolo asociacijoje projektų vadove. Susisiekus su ja, mergina sutiko tv3.lt portalui papasakoti apie kelionę drauge su legendine Portugalijos futbolo žvaigžde ir atskleisti, kodėl jis Lietuvoje liko ilgiau. 

Greta, kaip taip nutiko, kad būtent jūs vežėte Cristiano Ronaldo į oro uostą?

Buvau paskirta dirbti su portugalų rinktinės administracija, lydėti juos, nuvežti, parvežti ir pasirūpinti, kad nieko netrūktų. Kaip žinia, beveik visa portugalų rinktinė ir personalas po rungtynių išvyko tiesiai į oro uostą ir skrido namo, tačiau dalis jų pasiliko dar vienai nakčiai ir Lietuvą paliko tik kitos dienos rytą.

REKLAMA
REKLAMA

Liko keturi žaidėjai, tarp kurių buvo ir Cristiano Ronaldo, apie šeši personalo nariai iš kurių du buvo apsaugos darbuotojai. Po rungtynių iš personalo gavome prašymą, kad likusius portugalų rinktinės narius ir personalą ryte reikės nuvežti į oro uostą.

REKLAMA

Komandos autobusas jau buvo priduotas (atiduotas nuomos punktui), o mes likome tik su aštuonių vietų mikroautobusu, kuris puikiai tiko šiam pavežėjimui. Tai taip ir gavosi, kad ryte atvažiavome prie Kempinskio viešbučio, sulaukėme žaidėjų ir likusio personalo, sėdome į mašiną ir išvažiavome.

Ar kelionės metu teko pasikalbėti su žymiąją Portugalijos futbolo žvaigžde?

Tiesą sakant, nesikalbėjome, važiuojant buvo tylu, išskyrus kelis trumpus pokalbius su apsaugos darbuotoju, kuris taip pat vyko su mumis. Iš tiesų nėra jie nusiteikę bendrauti, jiems puikiai tinka ir tyla, taip jie jaučiasi patogiai.

REKLAMA
REKLAMA

Pabuvus kelias dienas tarp jų, išties suprantu, ką reiškia toks dėmesys, kai tu viešėdamas tris dienas svečioje šalyje negali nė išeiti pasivaikščioti, nes tave užpuls gerbėjų minios. Nesitikėjau, kad daug kalbėsime kelionės į oro uostą metu, taip ir buvo.

Na, bet jausmas buvo įdomus, važiuojant keliai atrodo žymiai labiau duobėti nei įprastai, posūkiai staigesni, o šviesoforai atrodytų specialiai, tau privažiuojant, išsijungia.

Žinoma, niekas nepasikeitė, bet jaudulys veikė, pagalvojus, kiek daug šią akimirka priklauso nuo tavo veiksmų. Akimirka net pagalvojau, kad vežu milijonų vertės pirkinius, o ne žmones – keistas jauduliukas. (šypteli)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greta, koks žmogus jums pasirodė Cristiano Ronaldo?

Kažkokių jo charakterio bruožų neišskirčiau, pažinti žmogaus tikrai neturėjau progos. Tačiau svarbiausia, kad supratau, ką reiškia būti tokiu žinomu, kaip tu turi būti saugomas ir slepiamas, kaip sunku yra šypsotis jau 1000-ąjį kartą, einant pro žmonių minią, kuri rėkia tavo vardą ir tikisi, jog prieisi nusifotografuoti ar paliksi autografą.

Turbūt pastebėjote, kad kai jam teko nusifotografuoti, jo veidas buvo visur šaltas, dažniausiai be šypsenos, rimta išraiška. Tai taip jis ir jaučiasi, o atsipalaiduoja tik grįžęs į viešbučio kambarį.

Ne veltui pasakojo, kad tuo atveju, kai Ronaldo į rinktinės stovyklas ar rungtynes nevyksta, tada samdomi tik trys apsaugos darbuotojai visai komandai, o kai jis būna – tada dar papildomai penki apsaugos darbuotojai vien jam.

REKLAMA

Ar garsusis futbolininkas turėjo kažkokių specialių pageidavimų?

Jis asmeniškai ne, bet visi jo pageidavimai, kaip ir kitų rinktinės žaidėjų, yra perduodami per apsauginius. Tie pageidavimai daugiausiai ir būna susiję su jų saugumu, paslapties apie jų buvimą tam tikroje vietoje neatskleidimu ir panašiai.

Pavyzdžiui, ir šį kartą niekas nežinojo, kad Ronaldo ir kiti liko dar vienai nakčiai Kempinskyje, jei būtų žinoję, tai ryte vėl būriuotųsi minios žmonių, kad jį pamatytų, o šiuo atveju nebuvo nei vieno. Tą paslaptį turėjome išlaikyti ir mes.

Kai ryte privažiavau prie viešbučio, apsauginis iškart atėjo ir paslėpė nuo mašinos lango portugalų komandos ženkliuką, kurį įprastai vežiojamės mašinoje, kai lydime svečius.

REKLAMA

Tai vėl buvo priemonė apsaugoti nuo bereikalingo viešumos dėmesio. Aš apie tokias smulkmenas nepagalvočiau, o štai pas juos yra viskas apgalvota ir visa tai daroma dėl žaidėjų saugumo ir komforto.

Galbūt žinote, kodėl jis liko Vilniuje, o neišskrido su visa komanda?

Portugalijos rinktinę skraidinęs lėktuvas leidosi Portugalijoje, o Ronaldo ir kiti trys komandos draugai skrido tiesiai į savo klubus Italijoje, Prancūzijoje. Nebūtų apsimokėję skristi į Lisaboną ir tada kitu reisu į Turiną, todėl kodėl gi nepasinaudojus savo asmeniniu lėktuvu ir nesutaupius laiko bei jėgų?

Naujienų portalas tv3.lt kviečia iš arti pamatyti 75 kvadratinių metrų apartamentus, kuriuose net tris naktis nakvojo garsiausia futbolo žvaigždė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų