REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį popiet TV3 Žinių žiūrovams galėjo kilti nuostaba, mat eteryje pasirodęs sinoptikas Naglis Šulija pranešinėjo orus, pasiremdamas ramentais. Prieš keletą savaičių sinoptikui lūžo kulnikaulis, tačiau tai jo darbų tikrai nesustabdė.

Pirmadienį popiet TV3 Žinių žiūrovams galėjo kilti nuostaba, mat eteryje pasirodęs sinoptikas Naglis Šulija pranešinėjo orus, pasiremdamas ramentais. Prieš keletą savaičių sinoptikui lūžo kulnikaulis, tačiau tai jo darbų tikrai nesustabdė.

REKLAMA

„Tęsiame žinias ir dabar laikas orų naujienoms, o šalia manęs – pagaliau grįžęs Naglis (red. Naglis Šulija). Sveikas, Nagli, ar galima sakyti, kad jau sveikas?“, – nuotaikingai pokalbį apie orų prognozes pirmadienį pradėjo TV3 Žinių vedėjas Artūras Anužis.

Neseniai patyręs kulnikaulio lūžį, sinoptikas Naglis Šulija pirmadienį popiet pasirodė tiesioginiame eteryje. Dėl patirtos traumos sinoptikas visiškai neliūdėjo, priešingai – žiūrovams net parodė ir savo gipsą.

N. Šulijai iškėlus koją, buvo matyti, jog pristatyti orų prognozes sinoptikui dabar teks šiek tiek kurioziškoje situacijoje – su prakirptomis kelnėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Koja sugipsuota, bet kadangi lūžo ne protas, o koja, mes galime dirbti toliau“, – juokavo N. Šulija tiesioginiame eteryje.

Lūžo kulnikaulis 

Rugpjūčio 13-ąją sinoptikas Naglis Šulija šventė 55-ąjį gimtadienį. Deja, šis gimtadienis nebuvo toks, apie kokį jis galvojo. Sekmadienio vakarą, kone gimtadienio išvakarėse, garsus vyras susilaužė koją.

REKLAMA

„Viskas įvyko neatsargiai nušokus ant kieto paviršiaus. Lūžo kulnikaulis. Šiuo metu vaikštau su ramentais, gimtadienis nebus labai judrus“, – pasakojo jis.

Paprastai Naglis gimtadienius pamini su šeima, draugais, tačiau ypatingų tradicijų sakosi neturįs. „Šiandien yra ta diena, kai būdamas su lūžusia koja, galiu apgalvoti, kiek daug gerų žmonių mane supa. Jie visi paslaugūs, suteikia pagalbą.

Kai pradedi judėti su ramentais, supranti, kad ta pagalba yra labai svarbi kiekvieną minutę, vos tik panorėjus kažką veikti“, – gimtadienio rytą sakė N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, didžiuliu iššūkiu tapo, pavyzdžiui, dantų valymas. „Niekada nesusimąstai, kad valytis dantis ant vietos kojos – sudėtinga. Pasirodo, kai pabandai, supranti tai“, – šypsosi vyras.

Kiek laiko gis lūžusi koja, Naglis neprognozuoja, tačiau tiksliai žino, kad bent 3-4 savaites tikrai turės gyventi kiek kitokiu režimu, nei buvo įpratęs iki šiol.

Dėkojo už pagalbą 

Gimtadienį namuose atšventęs vyras dėkojo už sveikinimus ir viešai dėkojo žmonėms, kurie padėjo jam šuoliuojant ant vienos kojos pasiekti ligoninės priimamąjį, kol žmona statė automobilį aikštelėje šalia ligoninės.

„Labai labai, nepaprastai ir nuoširdžiai AČIŪ visiems, kurie mane šiandien sveikino su gimimo diena ar bent prisiminė. Bet jaučiu, kad reikia dėl kai ko prisipažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį negražiai nulėkiau nuo kopėčių – vyksta namų remonto, o tiksliau - kai ko įrengimo darbai. Pasekmė – lūžęs kulnikaulis, vizitas į Lazdynų ligoninę ir gipsas. Kol kas iki pirmadienio, o tada specialistas spręs ką daryti toliau. Bet jau dabar aišku, kad šitas malonumas greitai nesibaigs.

Ši trauma parodė keletą nepaprastai įdomių ir mielų dalykų. Nekalbu apie savo šeimos moteris – Giedrė ir Elžbieta nuoširdžiai stengiasi, kad man būtų lengviau ir smagiau. Dabar net ir katės ateina paguosti dažniau, o juk buvo užsiėmę savais reikalais ir (vsara juk) grįždavo namo tik pernakvoti.

Kai Giedrė privežė prie Lazdynų ligoninės priimamojo, išlipau ant vienos kojos ir likau stovėti – Giedrė nuvažiavo mašinos statyti. Prilietus sužeistąja koja žemę vos nesusmukau rėkdamas – kaip skaudėjo. Prišoko vyras ir moteris, užsimetė rankas ant pečių neprašyti, ir nuvedė kur reikia. Ačiū jiems, karmos taškai įskatyti.

REKLAMA

Toliau diagnozė gipsas – bendra tvarka. Ir tada prasidėjo atradimai. PVZ paaiškėjo, kad laiptai, net nedidelis bordiūras yra misija neįmanoma, kaip neįgalieji juos įveikia man visai neaišku. 20 metrų su ramentais prie poliklinikos – toks prakaitą spaudžiantis dalykas, kokio per sporto treniruotes seniai nepatyriau.

Visgi toliau – įdomiau. Mėginote dantis valytis stovėdami ant vienos kojos? Arba skustis? Pasirodo, visai nieko, net įdomu. Su apsirengimu sunkiau – kelnės kol kas atkrinta, lieka šortai, gerai kad vasara. Reikia leistis kraują skystinančius vaistus - seselė parodė kaip, jau įvaldyta – tereikia pilvo odą tinkamai suimti, bakst – ir baigta. Ir vizitas į kirpyklą visai įmanomas - kirpėja ištraukė stalčių kojai užkelti ir – viskas ok, šukuosena yra.

Ir ko dar mano koja išmokys ar parodys – niekas nežino. Bet neabejoju, kad tai bus gražūs, smagūs, ir malonūs dalykai. Nuo šiol viskas gali būti tik geriau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų