REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
TV pagalbos gelbėtoją R. Filejevą šokiravo populiarios įmonės elgesys  (tv3.lt fotomontažas)

Ilgametė „TV pagalbos“ gelbėtoja Rūta Filejeva problemų ištiktiems žmonėms ištiesia pagalbos ranką ne tik laidų metu. Moteris jau ilgą laiką drauge su savo mama yra įsteigusi paramos ir labdaros fondą ir taip stengiasi padėti vargingiau gyvenančioms Lietuvos šeimoms.

5

Ilgametė „TV pagalbos“ gelbėtoja Rūta Filejeva problemų ištiktiems žmonėms ištiesia pagalbos ranką ne tik laidų metu. Moteris jau ilgą laiką drauge su savo mama yra įsteigusi paramos ir labdaros fondą ir taip stengiasi padėti vargingiau gyvenančioms Lietuvos šeimoms.

REKLAMA

Ilgą laiką paramos ir labdaros fondo „Gėrio trupinėlis“ veiklą prižiūrinti Rūta Filejeva niekada neketino slėpti, kad ji Lietuvos žmonėms padeda ir už ekrano ribų. Siekdama parūpinti taip reikiamus daiktus vargstančioms šeimoms, moteris dažnai kreipiasi į įvairias įmones ir kviečia prisidėti, atliekant gerus darbus.

Ir nors dažniausiai bendradarbiavimas su tokiomis įmonėmis baigiasi nuoširdžiomis padėkomis ir gražiais žodžiais, vis dėlto šį kartą „TV pagalbos“ gelbėtoja neapsikentė ir ryžosi viešai papasakoti skaudžią, nusivylimu pasibaigusią istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas prasidėjo nuo to, kai R. Filejeva nutarė kreiptis į vieną populiarią internetinį prekybos centrą „Varle.lt“. Moteris į įmonę kreipėsi su prašymu, ar ši negalėtų vargstančiai devynių vaikų motinai padovanoti veikiantį šaldytuvą.

REKLAMA

Kaip pasakoja pati gelbėtoja, įmonė sutiko pagelbėti šeimai ir padovanoti nors ir ne naują, bet puikiai veikiantį šaldytuvą. „Šaldytuvas buvo skirtas socialinių darbuotojų rekomenduotai devynių vaikų mamai. Mes nesitikėjom naujo šaldytuvo, buvo svarbiausia, kad jis būtų tvarkingas ir veikiantis“, – patikina R. Filejeva.

Mama neslepia graudulio

Susisiekus su minėta devynių vaikų mama, moteris patikino, kad ji dovanotą šaldytuvą gavo prieš keletą dienų, tačiau jį išpakavus, laukė didelis nusivylimas.

„Namuose anksčiau turėjome šaldiklį, bet jis sugedo ir mums pasiūlė padėti, gauti naują šaldytuvą. Praeitą penktadienį gavau žinutę, kad man yra siunčiama siunta, kurios svoris 58 kg. Užvakar man atvežė šaldytuvą, jis buvo 28 kilogramais lengvesnis nei buvo nurodyta, visas apklijuotas tamsia, lipnia juosta“, – pasakoja devynių vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pašnekovė ir gyvena sunkesnėmis sąlygomis, ji neslepia, kad gautas šaldytuvas jai sukėlė apmaudą:

„Yra labai graudu, bet ką padarysi. Įjungę jo net nebuvome, nebuvo net kilusi tokia mintis, nes, matote, jums reiktų jį pamatyti. Jis visas yra susuktas metalais, viduje lentynos suklijuotos lipnia juosta, o durų gumos – sutrūkinėjusios. Net jeigu jis ir veiktų, šaltis jame tiesiog neužsilaikytų, nes viskas praeitų pro gumas“, – sako ji.

Įmonė tvirtina, kad šaldytuvas yra geras

Pasiteiravus įmonės „Varlė.lt“ savininko Mariaus Butausko, kokia yra jo pozicija šioje istorijoje, vyras tv3.lt portalui teigė, kad jis vis dar jaučia didžiulę traumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš gavau laišką iš šio paramos fondo su prašymu juos paremti, tokių laiškų gaunu daug, tik kaip tik tuo metu turėjome naudotą šaldytuvą ir nusprendžiau padėti. Parašiau, kad turime naudotą šaldytuvą, ar jiems tiks, patikino, kad tiks. Suorganizavome ir nuvežėme šaldytuvą“, – sako jis.

Pasak M. Butausko, jis vis dar nesupranta, ką jis padarė blogai ir kodėl kilo toks pasipiktinimas. Mat šaldytuvas nors ir yra naudotas, jis veikia puikiai.

„Jie jaučiasi taip lyg mes juos įžeidėme, bet aš nieko nepadariau kitaip nei sakiau. Sakiau, kad šaldytuvas yra naudotas, bet veikiantis šimtu procentu.

Reikia suprasti, kad naudoti šaldytuvai nėra nauji, o jiems ten guma įplyšusi, nežinau, gal bevežant jį, guma ir įplyšo daugiau, bet šaldytuvą mes testavome, jis tikrai yra geras“, – patikina įmonės savininkas ir priduria, kad galbūt reikėjo įvardinti, koks šaldytuvas yra reikalingas:

REKLAMA

„Jeigu jie turi aukštesnius lūkesčius, tai galima visada patikslinti ir kalbėtis, bendrauti, sakyti, kad reikia kažkokio didesnio. Naudotų daiktų būna visokių – veikiantys, neveikiantys, detalėms jau tik skirti.

Mano galva, yra svarbu, kad tas šaldytuvas būtų gerai veikiantis. Gal jis neatrodo kaip naujas, bet tikrai veikia“.

Bendravime matė daug melo

Pati R. Filejeva turi kiek kitokią nuomonę. Pasak jos, moteris dažnai bendradarbiauja su įvairiomis įmonėmis, būna įvairių atvejų, bet toks jos kelyje – pirmasis.

„Direktoriaus bendravime buvo daug melo. Neva nežinojo, kam veža, kad sulūžo transportuojant ir panašiai. Mes atsakingi už žmogų, kurį remiame ir pirmiausia, ko visada prašome, tai pagarbos mažiau turinčiam. Šis atvejis yra skaudus tiek mums kaip fondui, tiek šeimai“, – patikina R. Filejeva.

REKLAMA

Gelbėtoja priduria, kad fondui nereikia naujų daiktų, bet svarbiausia, kad jie būtų tvarkingi ir palengvintų šeimų buitį. „Imame viską ir tai yra išskirtinis atvejis, kuris labai nuvylė“, – sako moteris.

Pasak R. Filejevos, tokie atvejai žemina fondą, o moteris jaučia didžiulę gėdą prieš šeimą. Moteris portalui pateikė ir šaldytuvo nuotraukas ir patikino, kad dėl jo stovio gali spręsti ir patys skaitytojai.

„Taip negerbti skurstančio žmogaus yra žiauru. Šaldytuvas jokiu būdu nėra tinkamas naudojimui, vien dėl tokių durų jis negali būti naudojamas – sandarumo atžvilgiu. Jie nekontaktavo su šeima ir net neketino pasiimti šaldytuvo, tik žadėjo dvi dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O moteris namuose tvarkosi, bando darytis mažą remontą, juk toks daiktas tik užima vietą“, – sako R. Filejeva.

Šaldytuvą žada pasiimti

Paklausus „Varle.lt“ savininko, ar iš tiesų jie neketina pasiimti šaldytuvo, vyras patikino, kad šis šaldytuvas yra jau pažadėtas vienam reabilitacijos centrui ir dar šiandien bus išvežtas iš devynių vaikų mamos namų.

„Mūsų įmonė turi kasdieninius procesus, labdaros klausimu, negali visko suplanuoti į priekį, turiu atšaukti žmonių darbus, kad jie nuvažiuotų ir paimtų jį. Jau susitariau su vairuotoju, kad šiandien nuvažiuosime ir jį paimsime“, – patikina M. Butauskas.

Tuo metu R. Filejeva sako, kad šeima vis dar yra likusi be šaldytuvo ir jeigu atsiras gerų žmonių, kurie padovanos tvarkingą šaldytuvą, paramos fondas jį mielai priims. 

REKLAMA

„Mes nei vienas nežinome, kada gali tekti patiems ištiesti prašančiojo ranką, todėl nežvelkime iš aukšto į tuos, kurie laukia pagalbos“, – istoriją užbaigia moteris.

Prisidėti prie paramos galite ir šiuo būdu:

Paramos ir labdaros fondas "Gėrio trupinėlis" ; Įmonės kodas : 304176073; Swedbank ; Banko kodas 73000; SWIFT kodas HABALT22; Banko sąskaita LT837300010145919639; Seb banko sąskaita LT577044060008196348; paypal.me/GerioTrupinelis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų