Ruošiate atsargas žiemai, o visi įprasti pomidorų marinatai jau seniai pabodo? Išbandykite šį pomidorų padažą žiemai, kurį pasigaminsite itin lengvai. 

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

REIKĖS: 3 kg pomidorų; 2 raudonų paprikų; 3 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 5 v.š. druskos; 150 ml acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; baziliko ir raudonėlio.

GAMINIMAS

Pomidorus išpjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti.

Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant.

Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

 

Pritariu
2019-08-11 21:54:37
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
N 2019-09-03 11:24:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man visai nepatiko, per saldu, reikes perdaryti, nes gaila produktų ir darbo    ATSAKYTI
Lina 2019-09-02 22:23:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Per daug acto ..neragavus supyliau...gaila darbo...teks pilti lauk, ziauriai rugstu   ATSAKYTI
2019-08-15 12:25:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš tai pomidorus iškarto su nutribulet sumalu su odelėm, nelieka nė vieno gabaliuko, taip pat ir kitas daržoves sumalu kartu, po to verdu kol išsigarina didesnis kiekis vandens. Nuo 5 litrų sutrintų pomidorų nugarinu apie 2,5 litrų. Įdedu prieskonius, supilu acta pagal skonį. Čia žiauriai daug druskos parašyta..    ATSAKYTI
atidžiau skaityk 2019-08-13 16:00:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
parašyta - pomidorus blanširuoti (aišku, kad nulupti odelę)   ATSAKYTI
to.atidziau 2019-08-15 12:29:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
zinom ka reiskia blansiruoti, bet nesuprantam kodel ne sveikus blansiruot, o supjaustytus, kaip paskui ta odele lupinesi nuo gabaliuku?  
Zitulka petruskele 2019-08-17 11:00:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Gerai raso as irgi sublenderiuoju nelupu jokiu odeliu maziau darbo o tezultatas tas pats  
P.s. 2019-08-13 11:51:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pamiršau, druskos tik 3 šaukstai ir visada ragauju, nes priklauso nuo pomidorų saldumo ir rūgštumo :)   ATSAKYTI
To atidziau 2019-08-15 12:24:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
kas yra blansiruoti visi zinom, bet raso pirma ispjaustyti , paskui blansiruoti.. tai negi SUPJAUSTYTUS gabaliukus lupinesi? gal geriau pirma blansiruoti, paskui tik pjaustyti :D  
Belekas 2019-08-13 11:47:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Aš darau pagal šį recepta jau daug metų ir jis pas mane kiek kitoks. Daugiau paprikų ir svogūnų ir aš pagal save pilu mažiau acto, nes būtu per rūgštus. Ir pomidorus blančiruoju, viską supjaustau nedideliais kūbeliais, o baigiant virti viska sublenderiuoju. Mano šeima šita padaža dievina. Gaminu su juo lazanija, makaronus, dedu į plova ir t.t... Vertas dėmesio padažas.    ATSAKYTI
Negaminsiu 2019-08-13 07:25:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
5 valgomi šaukštai druskos... siaubas, tiek į 3 kg pomidorų. .. cukraus nepagailėta taip pat. Skonis bus geras, bet sudėtis..   ATSAKYTI
Neblenderiuokit 2019-08-12 10:05:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Blenderiuotas padažas neskanus,aš net nemalu,tai super gaunasi su gabaliukais   ATSAKYTI
Na 2019-08-11 22:57:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Gal turejo omenyje,nupjauti uodegeles(ispjaustyti)..   ATSAKYTI
Nesuprantu 2019-08-11 21:37:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Kaip suprasti "pomidorus ispjaustyti, tada uzpilti karstu vandeniu, blansiruoti ir t.t."
Supjaustyti ir blansiruoti? Koks tada blansiravimo tikslas?   ATSAKYTI
Pritariu 2019-08-11 21:54:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I  

Top Video

Laidotuves pertraukė netikėtumas: vyrui teko šokti į iškastą duobę
DABAR RODOMA
Laidotuves pertraukė netikėtumas: vyrui teko šokti į iškastą duobę
DABAR RODOMA
Išgyveno nemaloniausią incidentą lėktuve: keleivei prireikė palydovų pagalbos
DABAR RODOMA
Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Moteris patyrė gyvenimo sukrėtimą: su taksi nevažiuos dar ilgai
DABAR RODOMA
Nufilmuota tragedijos akimirka: neišsiskleidęs nei vienas parašiutas pražudė vyrą
DABAR RODOMA
Paliko vienam kartui su tėčiu: mama išvydusi savo mažylę paklaiko
DABAR RODOMA
Nepaprasta akimirka: draugystė ištirpdė milijonų internautų širdis
DABAR RODOMA
Išlaisvinti dešimtys žmonių, kurie metų metus buvo laikomi narvuose
DABAR RODOMA
Keistas incidentas: gelbėjo ant pastatų laipiojančią nuogą moterį
DABAR RODOMA
Pareigūnai paviešino įrašą: gelbėjo springstantį kūdikį
REKLAMA
Vakarienė garuos greičiau nei galvojote: troškinys visai šeimai (http://www.neringa-blogas.com/)
Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tam puikiai tiks troškinys, kurį lengvai pagaminsime, o skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio.  Jums reikės:  6 ...
Močiutė pasidalijo tobulu cepelinų receptu (Nuotr. youtube.com)
Savaitgalį svajojate apie gardžius naminius cepelinus? Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotų bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.
Laida „La maistas“
Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma sekmadienio rytais, TV3 televizijos žiūrovams jau tapo atradimu. Šį kartą laidos vedėjas Vitalijus Cololo kartu su dviem profesionaliais ...
Išbandė populiarią šašlykinę (Nuotr. Ančių medžioklė)
Papasakosiu Jums istoriją apie vietą, kurią planavau aplankyti jau daugiau nei 10 metų (14, jei tiksliau). Kodėl taip ilgai užtruko kelionė? Na, priežastis labai paprasta – ji ...
Obuolių pyragas pagal Livetą Kazlauskienę (tv3.lt fotomontažas)
„Smagu Lietuvos žurnaluose paskaityti apie žinomus žmones, o dar smagiau rasti naujų receptų su dailiomis nuotraukomis. Šį kartą išbandžiau Livetos Kazlauskienės rekomenduotą ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų