Tobulas pomidorų padažas žiemai: Ilona pasidalino superiniu receptu

Ruošiate atsargas žiemai, o visi įprasti pomidorų marinatai jau seniai pabodo? Išbandykite šį pomidorų padažą žiemai, kurį pasigaminsite itin lengvai. 

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

REIKĖS: 3 kg pomidorų; 2 raudonų paprikų; 3 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 5 v.š. druskos; 150 ml acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; baziliko ir raudonėlio.

GAMINIMAS

Pomidorus išpjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti.

Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant.

Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

 


Rašyti komentarą...
A
2019-08-15 12:25:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš tai pomidorus iškarto su nutribulet sumalu su odelėm, nelieka nė vieno gabaliuko, taip pat ir kitas daržoves sumalu kartu, po to verdu kol išsigarina didesnis kiekis vandens. Nuo 5 litrų sutrintų pomidorų nugarinu apie 2,5 litrų. Įdedu prieskonius, supilu acta pagal skonį. Čia žiauriai daug druskos parašyta..
Atsakyti
0

P
Pritariu
2019-08-11 21:54:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I
Atsakyti
-9

N
Nesuprantu
2019-08-11 21:37:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kaip suprasti "pomidorus ispjaustyti, tada uzpilti karstu vandeniu, blansiruoti ir t.t."
Supjaustyti ir blansiruoti? Koks tada blansiravimo tikslas?
Atsakyti
-3

SKAITYTI KOMENTARUS (15)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų