Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad padidėjęs cholesterolis ir diabetas gali būti širdies ligų pirmtakai. Laimei, yra paprastas sprendimas, galintis sumažinti padidėjusį cholesterolį. Tai lengvai prieinamas produktas kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje, galintis sumažinti „blogojo cholesterolio“ kiekį diabetu sergantiems pacientams.

Ne paslaptis, kad padidėjęs cholesterolis ir diabetas gali būti širdies ligų pirmtakai. Laimei, yra paprastas sprendimas, galintis sumažinti padidėjusį cholesterolį. Tai lengvai prieinamas produktas kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje, galintis sumažinti „blogojo cholesterolio“ kiekį diabetu sergantiems pacientams.

REKLAMA

Didelis cholesterolio kiekis atsiranda kai kraujyje yra per daug riebalų. Padidėjęs „blogojo cholesterolio“ lygis padidina širdies problemų ar insulto tikimybę. Tačiau žurnale „Circulation Research“ paskelbtas tyrimas rodo, kad tam tikros rūšies riešutai gali sumažinti didelį šios nepageidaujamos medžiagos kiekį diabetu sergantiems pacientams.

Padeda pasisavinti angliavandenius

Riešutai teikia daug naudos diabetu sergančių pacientų sveikatai. Pavyzdžiui, jie gali padėti pasisavinti angliavandenius. Taip yra dėl žemo glikemijos indekso.

REKLAMA

Remiantis Diabetes.co.uk, maisto produktai, kuriuose šis skaičius yra mažas, padeda lėtai įsisavinti jūsų maiste esančius angliavandenius. Tai gali būti naudinga reguliuojant gliukozės kiekį kraujyje pacientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu, nes valgant maistą su žemu glikemijos indeksu jo lygis gali išlikti pastovus.

Be cukraus kiekio kraujyje kontrolės, pagrindinė riešutų valgymo nauda diabetu sergantiems pacientams yra jų poveikis cholesterolio kiekiui.

Lazdyno riešutų nauda

Lazdyno riešutai gali padėti sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį. Šio tipo riešutai tai daro padidindami „gerojo“ cholesterolio kiekį, aiškina Diabetes.co.uk.

Dėl „gerojo“ cholesterolio – skirtingai nei „blogojo“ – sumažėja širdies problemų ir insulto tikimybė. Taigi, valgydami lazdyno riešutus galite sumažinti širdies ligų riziką.

„Circulation Research“ paskelbtas tyrimas rodo, kad didesnis riešutų kiekis organizme yra susijęs su mažesniu širdies ir kraujagyslių ligų paplitimu ir netgi diabetu sergančių pacientų mirtingumu. Šio tyrimo duomenys rodo, kad riešutų įtraukimas į savo mitybą gali būti ypač naudingas diabetu sergantiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Jei nesate lazdyno riešutų gerbėjas, tyrimai taip pat rodo, kad kitų rūšių riešutai, tokie kaip migdolai, graikiniai riešutai, pistacijos ir pekano riešutai taip pat ženkliai mažina cholesterolio kiekį ir dėl to kylančią širdies ligų riziką.

Kitas tyrimas, paskelbtas JAV nacionalinėje medicinos bibliotekoje, parodė, kad po aštuonių savaičių lazdyno riešutų vartojimo dalyviai pastebėjo reikšmingą cholesterolio kiekio skirtumą, rašo portalas express.co.uk.

Cukriniu diabetu sergantiems pacientams labai svarbu kontroliuoti cholesterolio kiekį. Taip yra todėl, kad dėl didelio gliukozės kiekio kraujyje gali padidėti arterijų susiaurėjimo rizika, o aukštas cholesterolio kiekis gali užkimšti arterijas. Kiti tyrimai rodo, kad riešutai netgi gali sumažinti riziką susirgti 2 tipo diabetu.

Vi dėlto verta paminėti, kad diabetikai turėtų vengti riešutų, kurie yra sūdyti, nes per didelis druskos kiekis gali pakenkti širdžiai.

Apskritai riešutai turi teigiamą poveikį jūsų širdžiai, todėl jie yra puikus pasirinkimas diabetu sergantiems pacientams, nes jiems gresia didesnė širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Diabetes.co.uk rekomenduoja į savo racioną įtraukti daugiau įvairių riešutų, kad pasiektumėte geriausius rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų