REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį, balandžio 22–23 dienomis, startuosiančiame pirmajame Lietuvos motokroso čempionato etape Vilniuje, Pagirių motokroso trasoje, susirungs 214 sportininkų iš Lietuvos, kurie atstovaus 25 skirtingiems Lietuvos motociklų sporto klubams.

Savaitgalį, balandžio 22–23 dienomis, startuosiančiame pirmajame Lietuvos motokroso čempionato etape Vilniuje, Pagirių motokroso trasoje, susirungs 214 sportininkų iš Lietuvos, kurie atstovaus 25 skirtingiems Lietuvos motociklų sporto klubams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia sportininkų savo komandoje turintis Panevėžio motociklų sporto klubas „Sema“ šiais metais galutinėje turnyro lentelėje bandys iš penktosios vietos pakilti aukščiau. Juolab, kad šiais metais pasikeitė komandų įskaitos skaičiavimo sistema.

REKLAMA

Pasak naujai išrinkto Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidento Roberto Benediktavičiaus, šiemet kiekvienas sportininkas komandai svarbus.

„Komandų įskaitoje sumuosis visų ekipų sportininkų taškai, o klubai iki ketvirto etapo gali papildyti savo komandas naujais motociklininkais. Labai sunku pasakyti, ar ir šiais metais pirmą vietą išlaikys „Žemaitijos“ ekipa, kuri savo gretose turi MX1 klasės lyderį Domantą Jazdauską bei Quad klasės lyderį Domantą Vaznį. Ar visgi iš antros į pirmą vietą pakils „MSMotorsport RT“ klubas savo gretose turintis MX2 klasės lyderį Dovydą Karką, praėjusių metų čempioną“, – sakė R. Benediktavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet taip pat nemaža dalis sportininkų perėjo į galingesnes klases. 50“ į „65“ pakeitė praėjusiais metais „50“ klasėje antrą vietą užėmęs Marius Adomaitis. Praėjusiais metais „85“ klasėje pirmą vietą laimėjęs Nojus Gasiūnas, pastarąją iškeitė į „MX2“ klasę, o Domantas Jazdauskas perėjo iš „MX2“ į „MX1“ klasę.

„Šiais metais Lietuvos motokroso čempionate bus įdomu stebėti, ar lyderiai išlaikys savo pozicijas iki pat čempionato pabaigos. Mat, per visą čempionatą sportininkui tenka dalyvauti apie 20 varžybų penkiuose čempionato etapuose, o per tas varžybas sportininkų rokiruotės gali pasikeisti ir kelis kartus“, – teigė R. Benediktavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Motokroso gerbėjai tikrai seks rezultatus kaip klostysis „65“ klasėje besivaržysiantiems Ugniui Liuliui, Augustui Sugingtui, „85“ klasėje važiuosiantiems Erlandui Mackoniui, Arnui Vedliūgai, „125“ – Valentui Vasiliauskui, Sydui Gailiušiui, „MX2“ – Arnui Milevičiui, Dovydui Karkai, Joviltui Cibui, „MX1“ – Nerimantui Juciui ir Domantui Jazdauskui.

2017 m. Lietuvos motokroso čempionate sportininkai varžysis 19 klasių: „50”, „65”, „85”, „125”, „MX1”, „MX1 pradedantieji”, „MX2”, „MX2 pradedantieji”, „750s/p”, „750s/p veteranai”, „Quad“, „Quad M“, „Quad Veteranai“, „Quad Moterys“, „Moterys“, „Veteranai“ ir mėgėjai „MX1 M” ir „MX2 M”. Iš jų čempionai paaiškės rugsėjo mėnesį, pasibaigus penktam čempionato etapui.

REKLAMA

Balandžio 22–23 dienomis sportininkai susitiks pirmajame Lietuvos motokroso čempionato etape, kuris vyks Vilniuje, Pagirių motokroso trasoje. Ši trasa sportininkų vertinama kaip sudėtinga, klampi, turinti daug smėlio, žvyro, vietomis ir nemažų akmenų, kuri yra įsikūrusi gražiame pušyne, buvusiame karjere, todėl yra mėgstama ne tik dalyvių, bet ir čempionato žiūrovų.

Balandžio 22 dieną, 9 valandą, čempionatas Pagirių motokroso trasoje prasideda „Quad“, „Quad M“, „Quad Veteranai“, „Quad Moterys“, „Veteranai“, „750s/p“, „750s/p veteranai“ ir „MX1 M“ bei „MX2 M“ klasių dalyvių treniruotėmis ir kvalikaciniais važiavimais, o 12 valandą startuoja finaliniai šių klasių važiavimai. Sekmadienį, balandžio 23 dieną, 9 valandą, treniruotėmis ir kvalikaciniais važiavimais pirmąjį pirmenybių etapą pradės ir kitų klasių („50“, „65“, „85“, „125“, „Moterys“, „MX1“, „MX1 pradedantieji“, „MX2“, „MX2 pradedantieji“) dalyviai, kurių finaliniai važiavimai taip pat prasidės tą pačią dieną, 12 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų