REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 14:17 val.) Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

(Papildyta 14:17 val.) Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus iš Valstybės saugumo departamento informaciją apie generalinio prokuroro lapkričio 17 dienos prašymu atlikto tyrimo rezultatus.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti bendrai Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorų ir STT pareigūnų tyrimo grupei.

REKLAMA
REKLAMA

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad buvę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai dėl informacijos apie padėtį banke „Snoras“  nutekinimo gali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Prezidentė žurnalistams taip pat siūlė pasidomėti, ar FNTT tyrė konservatorių rėmėjų įmones.

„Esu įsitikinusi, kad taip turėtų būti“, – pirmadienį lankydamasi Grigiškėse teigė Prezidentė, paklausta, ar FNTT vadovai dėl slaptos informacijos nutekinimo gali ne tik prarasti pareigas, bet ir būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, kai bus vertinama informaciją nutekinusių pareigūnų atsakomybė, galės būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas, o kol kas tyrimas buvo vykdomas tik dėl to, ar FNTT vadovai melavo, ar ne, ir ar jie gali toliau dirbti su slapta informacija.

Prezidentė teigė padėtį vertinanti ne kaip kovą tarp statutinių pareigūnų ir politikų, bet kaip tyrimo dėl informacijos apie padėtį banke „Snoras“ nutekinimo, kurį prokuratūros prašymu vykdė VSD, tęsinį.

„Du FNTT pareigūnai, deja, to tyrimo metu pasirodė nelabai gerai. Statutinių karininkų politikavimas, deja, atrodo dar blogiau. Ministras Raimundas Palaitis šioje istorijoje niekuo dėtas. Tyrimas buvo vykdomas prokuratūros ir VSD kartu. (...) Buvo tiriami šeši pareigūnai, kurie, tikėtina, galėjo prisidėti prie nutekinimo. Ir tik du FNTT pareigūnai tyrimo metu pasirodė nekaip“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

„Aš reiškiu kritiką statutiniams karininkams, kurie mėgina politikuoti. Jūs galėtumėte, žurnalistai, paklausti, ar FNTT paskutinius metus tyrė konservatorių rėmėjų įmones, ar ne“, – žurnalistams pasiūlė D. Grybauskaitė.

Balsas.lt primena, kad vidaus reikalų ministras R. Palaitis vasario 15d. pasirašė įsakymus atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Jiems taip pat buvo panaikinta ir teisė dirbti su įslaptinta informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų