REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys palieka prezidentūrą. Prašymą jis įteikė dar penktadienį, šalies vadovė jį patenkino, tad šiandien į darbą jis nebeatėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Balsys LTV žinioms sakė, kad tokį žingsnį jis žengė dėl politinių ir asmeninių priežasčių. Esą nesutapo jo ir D. Grybauskaitės požiūris į valstybės ir visuomenės gyvenimą. Todėl, esą, jis nebegali kalbėti šalies vadovės vardu. L. Balsys D. Grybauskaitės atstovu dirbo dar iki jos išrinkimo Prezidente. Prieš tai jis ilgą laiką dirbo Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) naujienų tarnybos korespondentu Briuselyje, kur ir susipažino su tuometine Europos Komisijos komisare D. Grybauskaite.

REKLAMA

Sutapimas ar ne, bet rytoj skaitomas metinis D. Grybauskaitės pranešimas.

Tarptautinių santykių ir politinių mokslų instituto (TSPMI) docentas Lauras Bielinis portalui „Balsas.lt“ sakė, kad patarėjo Lino Balsio, buvusio prezidentės Dalios Grybauskaitės ruporu, atsistatydinimas metinio pranešimo išvakarėse kažką reiškia.

Pasak L. Bielinio yra du variantai. „Gali būti, kad tiesiog susikaupė ilgalaikė ir kritinė nesutarimų su prezidente masė. Juk L. Balsys buvo vienas iš pranešimo rengėjų ir galėjo nesutikti su jo esme ar dalimi tezių, o gal L. Balsys jau anksčiau planavo šį veiksmą ir prognozavo palankią situacija“, – spėliojo TSPMI ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pranešimo tikiuosi dalykiško, santūraus tono ir valstybiškai reikšmingų akcentų", - nepaisydamas aplinkybių sakė kitas politologas Vladimiras Laučius.

Politikos apžvalgininkas Virginijus Savukynas portalui sakė kol kas nesiimąs komentuoti L. Balsio pasitraukimo priežasčių ir padarinių ir pirmiausia lauksiąs paties pranešimo. „Žinoma, tai svarbus momentas, tačiau kol kas neaišku nei dėl ko buvo nesutariama, nei kas tame pranešime yra. Reikia palaukti su išvadomis“,- komentavo V. Savukynas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų