REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarykštė TV-3 laida „Savaitės komentarai“ paėmė žodžius iš konteksto ir išpūtė antį, teigia terorizmu įtariama klaipėdietė Eglė Kusaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina neigia buvusi Valstybės saugumo departamentą (VSD) agente. „Ten žodžiai absoliučiai išimti iš konteksto. Aš pasakojau, kaip tvarkiau namus ir kad pati nežinodama tapau jų informatore. Bet aš juk nežinojau, kad jie saugumiečiai. Taip – gyvenau su jais ir pasakojau, kas jiems buvo naudinga. Dabar tokią antį išpūtė, matyt todėl, kad reikėjo išpūsti ir pavaizduoti, kad aš kažko prisigalvojau“, – tvirtina mergina.

REKLAMA

Ji patvirtino, kad musulmonais apsimetinėję saugumiečiai duodavo jai pinigų ir naudojo, kaip jauką, kad gautų informaciją apie jos pažįstamus tikrus musulmonus, įskaitant jos tariamus bendrininkus, Rusijoje dabar kaltinamus čečėnų taitybė Apti ir Aišą Magmadovus. Labiausiai ji teigia liūdinti dėl to, kad galėjo jiems netyčia pakenkti.

E. Kusaitė yra teisiama už tai, kad neva norėjo susisprogdinti kažkur Rusijoje, nors nėra duomenų nei kada, nei kur. Pati mergina savo kaltę neigia ir VSD kaltina ją „šefavus“ dar nuo paauglystės bei kartu su Rusijos specialiosiosmis tarnybomis (ką iš dalies patvirtina žiniasklaidoje skelbti dokumentai, organizavus prieš ją provokacijas). Ji taip teigia, kad prieš ją, kardomojo kalinimo metu, buvo naudojamas fizinis ir psichologinis smurtas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai įkalčiai, kuriais mėgina operuoti kaltinimas – internetinis E. Kusaitės susirašinėjimas, telefoniniai pokalbiai ir trumposios žinutės.

Primename, kad VSD, dar ikiteisminio tyrimo byloje dėl teorizmo metu,  išties buvo prašęs teismo leidimo savo darbuotojams naudotis E. Kusaitės ryšio priemonėmis be jos žinios. Maža to, prokuroras J. Laucius, kaip byloja žiniasklaidoje skelbti dokumentai, vėliau nurodė bent dalį medžiagos skubiai sunaikinti. Mergina ir jos artimieji žada paviešinti dar daugiau VSD neparankios informacijos.

E. Kusaitė kol kas nesuimta

VSD toliau mala ... šį bei tą

Prokuroras prašo suimti J. Laucių galimai terorizavusią E. Kusaitę (papildyta)

Eglės Kusaitės byla – šiek tiek dokumentų III

E. Kusaitės byla: 15 tomų painiavos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų