REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Terorizmu įtariamos klaipėdietės Eglės Kusaitės byloje valstybinį kaltinimą palaikys ne iki šiol ikiteisminį tyrimą atlikęs Generalinės prokuratūros prokuroras Justinas Laucius.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra pranešė, jog Prokurorų etikos komisijai pavesta ištirti ir įvertinti, ar vieši prokuroro J. Lauciaus pasisakymai ir atsakymas su suimta įtariamąja E. Kusaite pageidavusiam susitikti Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovui atitinka prokurorų elgesio etikos kodekso normas.

REKLAMA

Generalinis prokuroras D. Valys taip pat priėmė sprendimą ikiteisminį tyrimą, kuriame dėl bendrininkų grupės teroro aktui vykdyti kūrimo ir rengimosi įvykdyti teroro aktą įtariama E. Kusaitė, perduoti kitam prokurorui.

Primename, jog J. Laucius pareiškė: „Kai kurių asmenų teigimas, kad Lietuvoje, atliekant ikiteisminį tyrimą, gali būti nepaisoma žmogaus teisių, yra nesuderinamas su demokratinės visuomenės principais, turi nusikalstamų požymių ir turi būti įvertintas teisiškai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei taip nutarta dėl to, ką apie žmogaus teises ir demokratiją yra pasakęs nė neturintis teisės taip galvoti prokuroras – naujiena teigiama. Tačiau norėtųsi, kad būtų įvertinti jo gebėjimai apskritai – ne tik šioje byloje“, - taip generalinio prokuroro sprendimą „Balsas.lt" komentavo buvęs teisėjas, Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Henrikas Mickevičius

Susijęs tekstas:

„Teroristės“ byla: „stalinistinis“ prokuroras persekios už kritiką? (video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų