kinų virtuvė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kinų virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kinų virtuvė“.
Po Sakartvele kilusių protestų šalies prezidentė susitinka su EVT pirmininku
Sakartvelo prezidentė pirmadienį Briuselyje turi susitikti su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charles'u Micheliu.
Tai vyksta po to, kai šalies, kurioje kilo dideli provakarietiški protestai, valdžia atsisakė prieštaringai vertinamo „užsienio agentų“ įstatymo projekto.
Praėjusią savaitę, po to, kai į gatves išėjo dešimtys tūkstančių pasipiktinusių demonstrantų, Sakartvelo vyriausybė atsisakė šio teisės akto, kuris, kritikų teigimu, priminė Rusijoje galiojančias taisykles.
Kinų virtuvės prieskonis Europoje įsitvirtina kaip sveikatinimo produktas
Šimtmečius kinų virtuvėje naudojamas ryžių fermentacijos produktas griežtai reguliuojamoje Europos Sąjungos rinkoje įsitvirtina kaip sveikatą gerinanti medžiaga. Paprastus ryžius fermentuojant raudonosiomis mielėmis, išsiskiria veiklioji medžiaga monakolinas K (Monascus purpureus), kuris Kinijoje nuo seno naudojamas kaip prieskonis, padedantis išlaikyti mėsos ir žuvies kvapą ir spalvą. Monakolinas K tradicinėje kinų virtuvėje naudojamas ir ryžių vynui raugti.
Dėl ko kinų virtuvė yra išskirtinė?
Harmonija. Kinų virtuvėje labai svarbus harmoningas maisto derinimas - pusiausvyra tarp saldaus ir rūgštaus, maistingo ir lieso, ryškių ir švelnių spalvų, minkšto ir traškaus.
Paruošimas. Įgudę kinų virėjai siekia, nusimanantys gurmanai reikalauja, kad kiekvienas ingredientas pasiektų savo skonio bei kokybės viršūnę - nesvarbu, ar pagardintas prieskoniais, padažu ar išvirtas.
Kiniečių virtuvės ypatumai
Prieskoniai. Kinų virėjai naudoja palyginus mažai prieskoninių žolelių.
REKLAMA
REKLAMA
Kiauliena kinietiškai
Skonis jus nustebins
Jums reikės: 1 citrina 1 kiaušinis 1 ind konservuotų ananasų 1 šaukštas krakmolo 500 gr minkštos kiaulienos 2 morkos 1 paprika
Paruošimas:
Taip pat reikės sojos padažo, ananasų sulčių.
Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, įmušti kiaušinį, įdėti vieną valgomąjį šaukštą krakmolo, išmaišyti ir kepti.
Papriką supjaustyti juostelėmis, morkas sutarkuoti su burokine tarka – daržoves troškinti keptuvėj. Taip paruoštą mėsą ir daržoves versti į puodą.
Mitybos paslaptys iš Kinijos
Nepaisant to, kad pasaulyje apstu įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata ir jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai pagrindiniai jų akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.
1. Reguliarumas
Visų pirma rekomenduojama griežtai laikytis valgymo režimo.
Saldžiarūgštė vištiena su daržovėmis
Sudėtinės dalys: Vištienos filė, 500 gramų Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Česnakai, 1 vienetas Paprika, 1 vienetas Morkos, 1 vienetas Žirniai, saldžios ankštys, 1 sauja Aliejus, kepimui Muskatas, truputį Degtinė, 1 šaukštas Medus, 2 šaukštai Actas, ryžių arba citrinos sultys, 1 šaukštas Krakmolas, 100 gramų
Gaminimas:
Daržoves nuplauname ir supjaustome: papriką ir morką juostelėmis, česnaką kubeliai...
REKLAMA
REKLAMA
Vištiena su kiniškais juodaisiais grybais
Be abejo, vaikštinėdami po mūsų didžiųjų parduotuvių sales, bent sykį esate stabtelėję priešais kiniškų maisto produktų lentynas. Siūlyčiau sustoti dar kartą ir susirasti maišelį juodųjų grybų. Jie yra ploni, tamsūs, garbanoti. Dar mūsų patiekalui reikės vištos krūtinėlės, ryžių (svarbu, kad išvirti jie būtų gana birūs), aliejaus, druskos ir prieskonių.
