kinų maistas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kinų maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kinų maistas“.
Kinų virtuvės prieskonis Europoje įsitvirtina kaip sveikatinimo produktas
Šimtmečius kinų virtuvėje naudojamas ryžių fermentacijos produktas griežtai reguliuojamoje Europos Sąjungos rinkoje įsitvirtina kaip sveikatą gerinanti medžiaga. Paprastus ryžius fermentuojant raudonosiomis mielėmis, išsiskiria veiklioji medžiaga monakolinas K (Monascus purpureus), kuris Kinijoje nuo seno naudojamas kaip prieskonis, padedantis išlaikyti mėsos ir žuvies kvapą ir spalvą. Monakolinas K tradicinėje kinų virtuvėje naudojamas ir ryžių vynui raugti.
Šešiametis sėdo už vairo panoręs nusipirkti kiniško maisto
Kai policija pasiteiravo šešerių metų vaiko, vairavusio iš tėvų nukniauktą automobilį, kur šis susiruošęs, berniukas pareiškė norėjęs nusipirkti kiniško maisto. „Žmonės skambino ir tikino pastebėję ypač jauno amžiaus vairuotoją. Jie buvo visiškai teisūs – vairavusiam berniukui tebuvo šešeri“, – sakė pareigūnas Andy Engsteris iš Lapeero miestelio (Mičigano valstija) policijos departamento.
Už spindinčių iškabų – purvas ir pasenęs maistas
Maisto ir veterinarijos inspektoriai vis dažniau stabdo maitinimo įstaigų veiklą. Dažniausiai į inspektorių akiratį patenka kinų restoranai, nepaisantys švaros reikalavimų. Tačiau nevalų apstu ir kavinėse bei užkandinėse, kuriose šeimininkauja lietuviai, skelbia "Lietuvos rytas". Inspektoriai nusižengėlius gali įspėti, skirti piniginę baudą ar laikinai sustabdyti veiklą.
REKLAMA
REKLAMA
Kiniškos tradicijos braunasi į lietuvišką virtuvę
Kiniškos maisto gaminimo tradicijos siejamos su mitybos ritualais ir sveika gyvensena vis labiau užkariauja lietuvišką virtuvę. Rytietiški patiekalai vilioja savo nekoloringais ingridientais ir saikingu maisto vartojimo būdu. Tokius pokyčius galima paaiškinti ne tik mitybos įpročių kaita, bet ir gyvenimo būdo pokyčiais. Žmonės pažinę kitas kultūras įtraukia į savo gyvenimą tam tikras tradicijas, jas perduoda savo draugams.
Kiniškas delikatesas – berniukų šlapime mirkyti kiaušiniai
Pagrindinis šlapime mirkytų kiaušinių ingredientas – jaunų berniukų (jaunesnių nei 10 metų) šlapimas.
Kinijos mieste Dongyang pradinių mokyklų išvietėse pristatyta daugybė kibirų ir kitų didelių talpyklų, į kurias mokyklinukai šlapinasi. Vėliau šis šlapimas naudojamas vietinių pamėgtų šlapime mirkytų kiaušinių gamybai.
Tai tradicinis patiekalas, kuriam tinka naudoti tik jaunų berniukų šlapimas – kodėl taip yra, niekas nežino, tačiau tradicijų reikia laikytis.
Kinijos kiaušinių gamintojas apskundė CNN dėl teiginių apie jo „šlykštų maistą“
Įmonė „Century Eggs“, gaminanti tradicinį kinų maistą, padavė skundą dėl CNN televizijos reportažo apie pasaulio „šlykščiausio maisto“ sąrašą, kurio viršūnėje atsidūrė kiaušiniai di pan, praneša „RIA Novosti“.
„CNN reportažas, parengtas vertinimais žmonių, kurie net nevalgo kiaušinių di pan, yra akivaizdžiai moksliškai nepagrįstas, – įmonę cituoja Kinijos leidinys „Shanghai Daily“.– Jų padaryta išvada tik parodo jų neišmanymą ir aroganciją, taip pat visišką nepagarbą kitų šalių kultūrinėms tra...
REKLAMA
REKLAMA
Britanijoje kinų restoranas uždarytas dėl makaronuose rastų gyvų pelių
Kiniųko maisto užkandinė Southende, Essexo grafystėje Didžiojoje Britanijoje, buvo priverstinai uždaryta po to, kai tikrintojai makaronų dėžėje rado dvi gyvas peles, praneša „Belfast Telegraph".
Visuomenės sveikatos inspektoriai graužikus rado apgraužtoje dėžėje, kurioje buvo laikomi džiovinti makaronai. Taip pat ant jau pagamintų maisto patiekalų buvo rasta pelių išmatų, o ant grindų – dar dvi pastipusios pelės.
