kiniška virtuvė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiniška virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiniška virtuvė“.

Čiop Čiop: tibetietiška jautienos sriuba „Thukpa“

Tibeto virtuvė – tai atskira kiniškos virtuvės tradicija. Šioje jautienos ir makaronų sriuboje juntama indiškos ir kiniškos virtuvės įtaka. Sriuba skaninama indiškais prieskoniais ir sojos padažu. Tradiciškai sriuba valgoma su garuose virtais koldūnais „Momos“, tačiau tuomet dažniausiai patiekiama sriubos versija be mėsos. Patiekalui paruošti užteks paprasto puodo, tereiks jame pakepinti, o tada pavirti ingedientus ir galėsi mėgautis aromatinga, sočia, spalvinga sriuba.
2011-04-21

Čiop Čiop: kiniški makaronai „Hakka“

Hakka – tai atskira kinų virtuvės tradicija. Šiame patiekale susipina kinų ir indų virtuvės įtakos. Naudojami indiški prieskoniai, tačiau patiekalas skaninamas sojos padažu ir sezamų aliejumi. Panašūs makaronai populiarūs visoje pietryčių Azijoje. Patiekalą paruošti nesudėtinga - tereikia ant didelės ugnies nuolat maišant pakepinti daržoves, supilti prieskonius ir padažus, sudėti iš anksto išvirtus noodle makaronus - po pusvalandžio mėgausies aštroku, bet gaiviu patiekalu.
2011-04-19

Šią savaitę Balsas.lt – Kinijos virtuvė

Nuo šiol Balsas.lt kiekvieną savaitę rasite naujos šalies virtuvės aprašymą ir po tris tos šalies patiekalus. Šiame straipsnyje susipažinsite su Kinijos virtuve. Kinija – viena didžiausių pasaulio valstybių, joje gyvena penktadalis pasaulio gyventojų. Ši turtingos istorijos šalis turistus vilioja tokiais kultūros objektais kaip kinų siena ar garsioji terakotos armija, o taip pat įspūdinga gamta: kalnais, ežerais ir upėmis. Kinijos virtuvė – viena populiariausių pasaulyje.
2011-04-19
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų