kepti pomidorai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepti pomidorai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepti pomidorai“.
Iš šaldytuvo išimtiems pomidorams padarykite tai: bus žymiai skanesni
Kuo daugiau saulės, tuo labiau norisi šviežių, vasara kvepiančių pomidorų. Esame įpratę juos valgyti visų pirma žalius – įvairiose salotose, ant sumuštinių, jie neatsiejami palydovai prie šašlykų, kepsnių.
Tačiau verta pakepti ir pačius pomidorus – „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė atkreipia dėmesį, kad kepti jie ne tik įgauna dar gilesnį skonį, bet gali tapti ir pagrindiniu visai nebrangiu patiekalu.
Šaltą rudenį sušildys šie patiekalai: skonis neužmirštamas
Kaip sutinkate savo svečius? Šmaikštusis šefas Gian Luca Demarco rekomenduoja vakarienės startui konservuotas aitriąsias paprikytes su tuno, ančiuvių ir kaparėlių įdaru. Bet greičiausiai jis turėjo omenyje nepageidaujamus svečius, tad neapsigaukite!
Paprikytės bus labai aštrios ir jas geriau naudoti patiekalų pagardinimui, kas suteiks pikantiškumo. Jau jas gaminant studijoje buvo karšta.
Kepti pomidorai su česnakais
Jums reikės:
4 pomidorų
4 česnakų
4 šaukšteliai alyvuogių aliejus
druskos
juodųjų pipirų
įvairių žalumynų
Paruošimas:
Pomidorų viršuje padaryti kelias įpjovas, kad pomidorą būtų galima šiek tiek praskėsti. Pomidorus sudėti ant atskirų folijos lapelių. Į įpjovą įpilti po šaukštelį aliejaus, įdėti po vieną supjaustyto česnako skiltelę, pasūdyti, įberti pipirų, mėgiamų prieskonių. Galima šalia pomidorų sudėti po kelias nenuluptas česnako skilteles.
REKLAMA
REKLAMA
