kepta višta
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepta višta“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepta višta“.
Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
Receptas. Česnakinė višta
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena šiek tiek druskos 8 skiltelės česnakų 50 gramų sviesto 50 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Višta gerai ištrinti su druska bei pipirais. Česnakus supjaustyti grežinėliais. Sviestą supjaustyti nedideliais gabaleliais. Vištoje padaryti pjūvius. Į jas prikimšti česnakus. Po oda dėti sviesto gabaliukus. Apšlakstyti aliejumi.
Receptas. Višta ant alaus butelio
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena (višta (2-2,5kg)) 1 butelis alaus (tamsus (nestiprus)) 200 mililitrų vandens 3 skiltelės česnakų šiek tiek druskos 30 mililitrų citrinų sultys šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą iš anksto marinuojame su druska, pipirais, česnaku ir citrinų sultymis. Paliekame pastovėti (geriausia per naktį). Išpilame 1/3 butelio alaus ir iki pilno dapilame vandens.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vištų sparneliai, marinuoti su pomidorų padažu ir majonezu
INGREDIENTAI: 2 kilogramai vištiena (sparnelliai) 2 valgomieji šaukštai prieskonių (vištienai) 1 valgomasis šaukštas druskos 30 gramų balzaminis actas 1 vienetas česnakų 100 gramų pomidorų padažo 100 gramų majonezo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorų padažą sumaišyti su majonesu, druska, prieskonais, actu, smulkintu česnaku ir gautu mišiniu ištrinti spanelius. Palikti marinuotis per naktį vėsiai.
Karališkųjų rūmų šefas atskleidė, kaip tobulai iškepti vištą: išbandyti tikrai verta
Sekmadienio kepsnys yra tradicinis britų patiekalas, kurį nėra labai sudėtinga paruošti. Vienas buvęs karališkasis virtuvės šefas pasidalino geriausiais kepsnių gaminimo patarimais.
Gaminant tradicinį kepsnį, svarbiausia yra tinkamai parinktas laikas kiekvieno ingrediento gaminimui, kad visi būtų pagaminti tinkamu metu. Nors kai kuriems žmonėms labiau patinka jautiena, nei vištiena, kepsnys gali būti parinktas pagal kiekvieno pageidavimus.
Nuo šiol vištą kepsite tik taip: skani ir ypač sultinga
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidoje linksmasis vedėjas Gian Luca Demarco prisimins ne tik Italijoje, tačiau ir Lietuvoje seniai naudojamą ir šiuo metu primirštą vištos kepimo techniką – tai kepimą ant butelio. Taip pat parodys dar vieną būdą, kaip padaryti, kad vištiena išliktų ypač sultinga. Tai bus labai paprastas ir mažai laiko reikalaujantis patiekalas, kurį galima kepti tiek įprastą savaitgalį, tiek šventės metu. O gamindami šį patiekalą Gian Luca ir Ali kvatosis kaip niekada.
REKLAMA
REKLAMA
